Karjala-Leijonien ulkopuolelle jäi kolme nimekästä viime kauden NHL-pelaajaa: Saku Mäenalanen, Julius Honka ja Jori Lehterä

MAAJOUKKUE, NHL / Uutinen
Jori Lehterä edustaa nykyään Pietarin SKA:ta KHL:ssä.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Saku Mäenalanen, Julius Honka sekä Jori Lehterä pelasivat viime kaudella NHL:ssä, mutta eivät nyt Euroopassa kiekkoilevina pelaa tämän kauden ensimmäisessa leijonajoukkueessa.

Kauden ensimmäinen Leijonat-joukkue julkaistiin tänään. Voi pitää yllätyksenä, että mukana eivät ole vielä viime kaudella NHL:ssä pelanneet kenttäpelaajat Saku Mäenalanen, Julius Honka ja Jori Lehterä.

Viime kaudella NHL-organisaatio Carolina Hurricanesin riveissä kiekkoillut laitahyökkääjä Mäenalainen, 25, pelaa nyt Jokereissa. Kausi ei ole lähtenyt tehopisteiden valossa tuloksekkaasti käyntiin, sillä hän on tehnyt 11 pelaamassaan ottelussa viisi tehopistettä. 

Kaudesta 2014–2015 lähtien Dallas Starsin organisaatiossa kiekkoillut puolustaja Julius Honka, 23, debytoi kuluvalla kaudella Liiga-kaukalossa JYPin paidassa. Kuudessa pelaamassaan ottelussa hän on kerännyt neljä tehopistettä. 

Viiden edellisen kauden ajan NHL-kaukaloissa kiekkoillut hyökkääjä Jori Lehterä, 31, siirtyi kuluvaksi kaudeksi KHL-kaukaloihin Pietarin SKA:n riveihin. Lehterälle on kertynyt 23 pelaamassaan ottelussa 17 tehopistettä. Lehterän tilannetta mutkistaa hänen aiemmin tänä vuonna saamansa huumerikostuomio. Neljän kuukauden ehdollinen vankeusrangaistus ei ole lainvoimainen, sillä Lehterä on valittanut käräjäoikeuden päätöksestä hovioikeuteen.

Lisäksi tarjolla joukkueen maalinsuulle olisi ollut 36-vuotias Stanley Cup -voittaja Antti Niemi, mutta konkarin urheilullinen taso ei ole ollut alkukaudella mairitteleva. Hän on pelannut Jokereissa seitsemän ottelua ja torjuntaprosentti on 87,9. 

» Lähetä palautetta toimitukselle