Kari Martikainen vaihtaa Liigan Mestikseen − Joensuun Kiekko-Pojat löysi uuden päävalmentajan Lappeenrannasta

LIIGA, MESTIS / Uutinen
Kari Martikainen on valmentanut viimeksi SaiPaa.
Kuva © Topi Lainio
Kari Martikainen valmentaa Joensuun Kiekko-Poikia tulevalla kaudella. Tuoreeseen sopimukseen sisältää myös option yhdestä lisävuodesta.

Liigassa tällä ja edeltävällä kaudella valmentanut Kari Martikainen nähdään seuraavaksi Joensuun Kiekko-Poikien päävalmentajana. Tuore sopimus kattaa tulevan kauden, minkä lisäksi sopimuksessa on optio kaudesta 2022−2023.

Martikainen on toiminut SaiPan apuvalmentajana kaudesta 2019−20 lähtien. SaiPa lomautti valmennuksensa 8.11.2020 vedoten talousvaikeuksiinsa, eikä Martikaista ole sittemmin nähty valmentamassa SaiPaa.

Ennen SaiPan edustusjoukkueen valmentamista 52-vuotias Martikainen valmensi seuran 20-vuotiaiden joukkuetta. Tätä ennen hän on toiminut apuvalmentajna Sveitsin pääsarjassa pelaavassa HC Fribourg-Gottéronissa sekä ollut saman organisaation nuorisojoukkueen päävalmentaja yhden kauden ajan.

− Erittäin mielenkiintoinen ja kiinnostava projekti on nyt alkamassa. Joensuussa jo viime keväänä sytytetty hyvä kiekkobuumi, niin nyt lähdetään lisäämään sitä. Neuvottelut menivät seurajohdon kanssa erittäin hyvin, yhteinen sävel asioista löytyi helposti. Odotan innolla tulevaa yhteistyötä seurajohdon, pelaajien ja koko joensuulaisen kiekkoyhteisön kanssa, Martikainen kertoo Kiekko-Poikien tiedotteessa.

Kiekko-Poikien manageri Jaakko Lipponen kehuu seuran uutta päävalmentajaa.

− Karin ja meidän ajatukset sekä arvomaailma kohtasivat heti. Etsimme valmentajaa, joka pystyy auttamaan pelaajia ja koko organisaatiota nousemaan uudelle tasolle. Haluamme panostaa pelaajakehitykseen ja tavoitteena oli löytää valmentaja, jonka vahvuudet sopivat tähän. Saimme nyt parhaan vaihtoehdon päävalmentajaksi

» Lähetä palautetta toimitukselle