Kari Jalosesta nuorten Leijonien seuraava päävalmentaja – aloittaa tehtävässä ensi toukokuussa

MAAJOUKKUE / Uutinen
Kari Jalonen seuraa päävalmentajan tehtävässä Antti Pennasta.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Jääkiekkoliitto tiedotti, että Kari Jalosesta tulee alle 20-vuotiaiden maajoukkueen uusi päävalmentaja. Jalonen seuraa tehtävässä Antti Pennasta.

Jääkiekkoliitto on valinnut alle 20-vuotiaiden maajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi Kari Jalosen. 61-vuotias Jalonen aloittaa tehtävissään 1. toukokuuta. Sopimus kattaa nuorten MM-kisat vuosina 2023 ja 2024.

– Odotan innolla, että pääsen tekemään töitä kansainvälisen huippukiekkoilun ytimessä ja samalla viemään suomalaista jääkiekkoa eteenpäin. Alle 20-vuotiaiden päävalmentajana tehtävänäni on kehittää ja auttaa Suomen kärkijunioreita, ja samalla tehdä töitä koko Suomi-kiekon eteen yhdessä Jukka Jalosen ja tiimin kanssa, Jalonen kertoi liiton tiedoitteessa.

Jalosen on valmentanut mittavalla päävalmentajaurallaan miesten maajoukkuetta vuosina 2014–2016. Vuoden 2016 kisoista Leijonat saavuttivat MM-hopeaa. Lisäksi Liigassa Jalonen on valmentanut joukkueensa neljään mestaruuteen. Kolme niistä hän voitti Kärpissä ja yhden HIFK:ssa. Hänet on valittu kahdesti sarjan parhaaksi valmentajaksi.

Jalosen päävalmentajauralle mahtuu myös kaksi Sveitsin mestaruutta SC Berninistä. Näiden lisäksi Jalonen on valmentanut kolmen kauden ajan KHL:ssä.

– Mielestäni tämä kertoo paljon siitä, kuinka korkealle huippuvalmentajat arvostavat nuorten maajoukkueen ja koko maajoukkuetoiminnan. On hienoa, että saamme tämän tason valmennusosaamista viemään suomalaista jääkiekkoa eteenpäin, Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela toteaa tiedotteessa.

Nuorten Leijonien valmentamisen ohella Jalosen tehtäviin kuuluu jatkossa myös koko suomalaisen huippujääkiekon tuki ja kehitys työnjaolla, joka on havaittu toimivaksi kaudesta 2020-21 alkaen. Huippujääkiekosta päävastuun kantavat Jukka Jalonen, Kari Jalonen ja Kimmo Oikarinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle