Kapteeni Peter Regin lähtee Jokereista − "Hän johti joukkuetta edestä ja oli äärimmäisen luotettava pelaaja"

KHL / Uutinen
Regin oli Jokereiden kapteeni neljällä viime kaudella.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Jokereiden tanskalaiskapteeni Peter Regin jättää helsinkiläisjoukkueen. Hän pelasi Jokereissa 262 runkosarja- ja 33 pudotuspeliottelua.

Viisi kautta Jokereita edustanut Peter Regin, 34, vaihtaa maisemaa. Hän saapui Jokereihin Pohjois-Amerikasta pelattuaan muun muassa 243 NHL:n runkosarjaottelua. Pudotuspeleissä syntyneet 17 tehopistettä tekee Reginistä Jokereiden KHL-ajan tehokkaimman pelaajan pudotuspeleissä.

Regin oli viidestä Jokerit-kaudestaan neljä viimeisintä joukkueen kapteeni, mikä tekee hänestä kolmanneksi pitkäaikaisimman kapteenin seuran historiassa. Ainoastaan Waltteri Immonen kahdeksalla ja Timo Turunen viidellä kaudellaan ovat tanskalaissentterin edellä. Ossi Väänänen oli Jokereiden kapteenina niin ikään neljä kautta.

− Regin nousi viidessä vuodessa yhdeksi seurahistoriamme merkittävimmistä pelaajista. Hän johti joukkuetta edestä ja oli äärimmäisen luotettava pelaaja molemmissa päissä kaukaloa. Hän kantoi kapteenin vastuun esimerkillisesti ja kasvoi yhdeksi kannattajien suurimmista suosikeista, sanoo Jokereiden puheenjohtaja ja GM Jari Kurri seuran tiedotteessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle