Kapteeni Karlsson solmi vuoden jatkosopimuksen TUTOn kanssa: "Ensi kaudella pitäisi sitten niitä maalejakin alkaa tekemään"

MESTIS / Uutinen
Jere Karlsson on tottunut hoitamaan kapteenin tehtäviä.
Kuva © Saimi Airaksinen
Jere Karlssonille ensi kausi TUTO-paidassa on jo viides.

Turkulainen Mestis-seura TUTO ja puolustaja Jere Karlsson ovat solmineet vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

Turun Weikkojen kasvatti summasi peruuntuneella kaudella uransa parhaat pisteet, kun hän saalisti 23 syöttöpistettä. Edelliset huippupisteet syntyivät vuotta aiemmin tehoin 2+8.

− Iso kehitys tapahtui kiekollisesti viime kaudella, josta kertoo myös uran ylivoimaisesti kovimmat tehot. Kaiken arvoa ei tosin mitata pelkästään tehoina, vaan Jere on myös sarjan paras puolustaja alivoimalla ja omassa päässä todella luotettava, TUTOn päävalmentaja Antti Virtanen kertoo seuran tiedotteessa. 

Karlsson itse haluaa päästä myös maalien makuun. 

− Ensi kaudella pitäisi sitten niitä maalejakin alkaa tekemään, niin se olisi ehkä sellainen konkreettinen tavoite itselle. Ja tietenkin, että saisi taas otettua seuraavaa steppiä ja päästä uralla eteenpäin, Karlsson pohtii. 

24-vuotias puolustaja on ollut joukkueen kapteeni kaksi kokonaista kautta. Kauden 2017-2018 pudotuspeleissä hän sai C-kirjaimen rintaansa, kun silloinen kapteeni Niclas Lucenius komennettiin 13 ottelun pelikieltoon potkaisemisesta. 

− Jokusen vuoden tuossa olen ollut ja pelejäkin on sen verran kertynyt, että olen varmaan ensi kaudella yksi kokeneemmista pelaajista joukkueessa, Karlsson toteaa.

− Olen johtava pelaaja, jonka täytyy näyttää esimerkkiä joka päivä niin harjoituksissa kuin peleissäkin. Tykkään itse johtaa enemmän esimerkin kautta ja vaadin ensin tietenkin itseltäni ja sen jälkeen muilta.

» Lähetä palautetta toimitukselle