Kanta-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan kiekko-otteluiden yleisömäärää rajoitetaan joulukuussa − koronatilanne siirtää Liiga-otteluita

LIIGA, MESTIS / Uutinen
Joulukuussa ei pääse jäähallille ottelutapahtumiin edes kasvomaskilla varustautuneena.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Aluehallintoviraston joulukuun rajoitukset vaikuttavat Liiga-seuroista HPK:n, KooKoon sekä SaiPan kotiotteluihin. Mestis-joukkueista rajoitteet vaikuttavat FPS:n, Ketterän ja Tuton kotiotteluihin.

Aluehallintovirasto on tiedottanut kiristyneistä rajoituksista Kanta-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirien alueilla. Syy aiempaa tiukemmille rajoituksille on heikentynyt koronavirustilanne.

Kanta-Hämeen ja Kymenlaakson sairaanhoitopiirien alueilla kaikki yli kymmenen hengen yleisötilaisuudet ovat kielletty aikavälillä 1.−20.12.2020. Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirin alueella kielletään yli 50 hengen yleisötilaisuudet koko joulukuun ajan.

Uudet rajoitukset vaikuttavat Liiga-joukkueista HPK:n, KooKoon ja SaiPan kotiotteluihin. Mestiksen puolella rajoitteet vaikuttavat FPS:n, Imatran Ketterän ja Tuton tapahtumiin.

HPK on tiedottanut, että sen joulukuun neljä ensimmäistä kotiottelua siirtyvät myöhempään ajankohtaan. Siirrettävät ottelut ovat:

  • Tiistai 1.12. HPK-SaiPa
  • Lauantai 5.12. HPK-Ilves
  • Lauantai 12.12. HPK-Tappara
  • Perjantai 18.12. HPK-Jukurit

Liiga tiedottaa myöhemmin uusista pelipäivistä. SaiPa tiedottaa muutoksista saatuaan vahvistuksen rajoitusten vaikutuksesta toimintaansa. TPS ei ole vielä tiedottanut muutoksista toimintaansa.

Sunnuntaina tiedotettiin vastaavista rajoituksista Pirkanmaan alueen yleisötilaisuuksiin aikavälillä 2.−21.12..

» Lähetä palautetta toimitukselle

Aihe

Koronavirus

Pandemiaksi kehittynyt koronavirus-epidemia vaikuttaa suuresti kiekkosarjoihin Suomessa ja ulkomailla. Tältä sivulta löydät kootusti kaikki koronavirus-uutiset.

Uutinen
NHL tuomitsi Evander Kanen tuhtiin pelikieltoon koronasääntöjen rikkomisesta − ESPN: hyökkääjä väärensi rokotustodistuksensa
19.10.2021 10:54
Kanen panna kestää 21 runkosarjaottelun ajan. Kaneen kohdistui myös syytöksiä kotiväkivallasta, mutta tutkinnassa ei löytynyt siitä riittävää näyttöä.
Uutinen
HPK:n ja Pelicansin välinen harjoitusottelu peruttiin vain hetkeä ennen avauskiekkoa – syynä Pelicansin joukkueen jäsenen koronatartunta
2.9.2021 19:08
Peruutuksesta tiedotettiin noin kymmenen minuuttia ennen ottelua. Hämeen Sanomien tietojen mukaan joukkueet ehtivät käydä jäällä lämmittelemässä normaalisti.
Haastattelu
Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi: "Ylivoimainen enemmistö rokotettu viimeistään, kun kausi alkaa"
28.8.2021 9:30
Kallioniemen mukaan Liiga-seurat ovat rokottautuneet ahkerasti. Alkavalla kaudella joukkuekaranteenien uhka on poistumassa.

Lue myös