Kanta-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan kiekko-otteluiden yleisömäärää rajoitetaan joulukuussa − koronatilanne siirtää Liiga-otteluita

LIIGA, MESTIS / Uutinen
Joulukuussa ei pääse jäähallille ottelutapahtumiin edes kasvomaskilla varustautuneena.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Aluehallintoviraston joulukuun rajoitukset vaikuttavat Liiga-seuroista HPK:n, KooKoon sekä SaiPan kotiotteluihin. Mestis-joukkueista rajoitteet vaikuttavat FPS:n, Ketterän ja Tuton kotiotteluihin.

Aluehallintovirasto on tiedottanut kiristyneistä rajoituksista Kanta-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirien alueilla. Syy aiempaa tiukemmille rajoituksille on heikentynyt koronavirustilanne.

Kanta-Hämeen ja Kymenlaakson sairaanhoitopiirien alueilla kaikki yli kymmenen hengen yleisötilaisuudet ovat kielletty aikavälillä 1.−20.12.2020. Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirin alueella kielletään yli 50 hengen yleisötilaisuudet koko joulukuun ajan.

Uudet rajoitukset vaikuttavat Liiga-joukkueista HPK:n, KooKoon ja SaiPan kotiotteluihin. Mestiksen puolella rajoitteet vaikuttavat FPS:n, Imatran Ketterän ja Tuton tapahtumiin.

HPK on tiedottanut, että sen joulukuun neljä ensimmäistä kotiottelua siirtyvät myöhempään ajankohtaan. Siirrettävät ottelut ovat:

  • Tiistai 1.12. HPK-SaiPa
  • Lauantai 5.12. HPK-Ilves
  • Lauantai 12.12. HPK-Tappara
  • Perjantai 18.12. HPK-Jukurit

Liiga tiedottaa myöhemmin uusista pelipäivistä. SaiPa tiedottaa muutoksista saatuaan vahvistuksen rajoitusten vaikutuksesta toimintaansa. TPS ei ole vielä tiedottanut muutoksista toimintaansa.

Sunnuntaina tiedotettiin vastaavista rajoituksista Pirkanmaan alueen yleisötilaisuuksiin aikavälillä 2.−21.12..

» Lähetä palautetta toimitukselle

Aihe

Koronavirus

Pandemiaksi kehittynyt koronavirus-epidemia vaikuttaa suuresti kiekkosarjoihin Suomessa ja ulkomailla. Tältä sivulta löydät kootusti kaikki koronavirus-uutiset.

Kolumni
Pitsiturnaus saa täydet katsomot, mutta nuoret kiekkoilijat odottavat pihalla − hallitus pettää lupauksensa nuorille urheilijoille
9.4.2021 13:02
Suomen hallituksen perjantaina julkaiseman koronapandemian exit-suunnitelman mukaan ensimmäisenä halutaan purkaa lapsia ja nuoria koskevia rajoituksia. Todellisuudessa aivan vihonviimeiseksi jonon perälle on heivattu nuoret urheilijat.
Uutinen
Vancouver Canucks vahvisti koronavariantin iskeneen seuraan – tällä hetkellä tartuntoja jo 25
8.4.2021 6:30
Canucksin joukkue käy parhaillaan läpi koronavirusta synkän kaavan kautta.
Haastattelu
Miro Nalli karautti karanteeniarjesta Ilveksen tehomieheksi − "Ajattelin, että jos saan maalivahdin sivuttaisliikkeeseen, niin samalta puolelta voi aueta tilaa"
6.4.2021 21:57
Ilves palasi koronakaranteenista ottelussa Sportia vastaan eikä antanut isännille sanan sijaa. Tupsukorvien laituri Miro Nalli kertoi, miten pelaaminen tauon jälkeen sujui ja millaista kahden viikon karanteenia oli viettää.

Lue myös