Kansainväliseen jääkiekkoon tulossa merkittävä muutos – vuoden 2022 olympiakiekko kapeassa kaukalossa?

MAAJOUKKUE / Uutinen
René Fasel jysäytti todellisen uutispommin.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Jääkiekko on kokemassa suuren muutoksen, kun Euroopan leveät kaukalot ovat jäämässä historiaan. Pelin taso NHL-kokoisessa kaukalossa on tehnyt vaikutuksen René Faseliin.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtaja René Fasel yllätti monet lehdistötilaisuudessa nuorten MM-kisojen loppuottelun alla, että IIHF harkitsee tosissaan siirtymistä NHL-kokoiseen kaukaloon.

– Jos jääkiekkoa pelataan vuoden 2022 talviolympialaisissa Pekingissä, tavoitteenamme on pelata kapeassa kaukalossa. Lisäksi saman vuoden MM-kisoissa Suomessa on tarkoitus pelata niin ikään kapeassa kaukalossa.

Mikään ei tietysti tässä vaiheessa ole vielä varmaa, mutta lajin kattojärjestön puheenjohtajan kommentit ovat rohkaisevia kaukaloiden kaventumisesta Euroopassa.

– Neuvottelut jatkuvat, mutta tulevaisuudessa tavoite on pelata Euroopassa saman kokoisella jäällä kuin Pohjois-Amerikassa.

Faselin mukaan hänen näkemyksensä jääkiekosta kapeassa kaukalossa on muuttunut kuluneen vuosikymmenen aikana.

– Nuorten MM-kisat NHL-kokoisessa kaukalossa ovat täydelliset. Ennen minä ja muut hallituksen jäsenet emme suosineet kapeaa kaukaloa, mutta vuoden 2010 olympiaturnaus täällä Vancouverissa oli uskomaton. Peli on täysin erilaista kapeassa kaukalossa, ja NHL:ssä se on todella hyvää.

– Nuoret pelaajat kuten Connor McDavidPatrik Laine ja Nico Hischier ovat uskomattomia. Jääkiekko ei ole koskaan ollut yhtä hyvää kuin nyt. Olen todella vaikuttunut näkemästäni ja meidän täytyy todella keskustella tulevaisuudessa siirtymisestä kapeaan kaukaloon.

» Lähetä palautetta toimitukselle