Kanadan naiset kävelivät Ruotsin yli välieriin

MAAJOUKKUE / Uutinen
Vahvaa turnausta pelaava Sarah Fillier (kesk.) oli yksi Kanadan riemuvoiton pääarkkitehdeistä kolmella kihautuksellaan.
Kanada ei jättänyt Ruotsille mitään mahdollisuuksia naisten olympiaturnauksen toisessa puolivälierässä. Vaahterapaidat latoi kiekon maaliin murskaavat 11 kertaa.

Ylivoimainen ennakkosuosikki Kanada kylvetti Ruotsin maalein 11–0. Jo avauserän jälkeen tilanne oli 4–0, eikä demoralisoitunut ja väsynyt Ruotsi jaksanut loppua kohti puolustaa edes ylpeyttään.

Emma Söderberg jaksoi kuitenkin seistä maalilla kahden erän ajan, ja luovutti vastuun vasta yhdeksän takaiskun jälkeen.

Kanadalaisista Sarah Fillier ja Brianne Jenner mättivät hattutemput. Sarah Nurse ja Marie-Philip Poulin kasasivat neljä syöttöpinnaa.

Välierät pelataan maanantaina 14.2.

Juttua korjattu 11.2. klo 17.47. Poistettu virheellinen tieto turnaussyteemistä.