Kanadan junioriliigoihin varattiin ennätyspaljon suomalaisjunioreita – Hemmingille kesän toinen ykköskierroksen varaus

Muut Sarjat / Uutinen
Tuoreen NHL-varauksen ohella Emil Hemming varattiin ensimmäisenä suomalaisena CHL:ään.
Kuva © Tiia Mahkonen
Canadian Hockey Leaguen Import Draft -tapahtumassa varattiin keskiviikkona peräti 15 suomalaista. Määrä on suurin koskaan.

Kanadan juniorisarjojen kattojärjestön Canadian Hockey Leaguen vuotuinen Import Draft -tilaisuus pidettiin heinäkuun ensimmäisenä keskiviikkona. 82 varatusta pelaajasta jopa 15 oli suomalaisia, joka on varaustilaisuuden 33-vuotisen historian suurin lukema.

Ensimmäisenä suomalaispelaajana huudettiin myös ykköskierroksen NHL-varauksen Dallas Starsiin viime viikolla saanut 18-vuotias TPS-hyökkääjä Emil Hemming, jonka Ontario Hockey League -seura Barrie Colts varasi numerolla 15.

Tämän jälkeen suomalaisvarauksen saivat Flint Firebirdsin varaama TPS:n puolustaja Mitja Jokinen sekä Victoria Royalsin huutama Kärppien hyökkääjä Markus Loponen.

Loput CHL-varauksen saaneista suomalaisjunioreista olivat järjestyksessä Mikko Leppä, Kasper Pikkarainen, Niilopekka Muhonen, Natan Teshome, Lauri Sinivuori, Jesse NurmiPatrik Kerkola, Sebastian Soini, Aron Kiviharju, Roope Rajala, Veeti Väisänen ja Otto Nuto.

Tuoreista suomalaisvarauksista Kiviharju varattiin CHL:ään jo viime vuonna, mutta Kitchener Rangers luopui puolustajan pelaajaoikeuksista ennen tämänkertaista varaustilaisuutta.

Jokakesäisessä varaustilaisuudessa Western Hockey Leaguen (WHL), Ontario Hockey Leaguen (OHL) sekä Quebec Maritimes Junior Hockey Leaguen (QMJHL) seurat varaavat joukkueisiinsa tuontipelaajia, eli junioripelaajia, jotka eivät ole kanadalaisia tai amerikkalaisia. Tämän kesän ykkösvaraus oli venäläinen USHL-hyökkääjä Matvei Gridin.

Tilaisuudessa joukkueiden ei ole pakko käyttää varausvuorojaan, ja onkin tyypillistä, että varaustilaisuuden kahdesta kierroksesta jälkimmäisellä varataan vain kourallinen pelaajia.

Varaaminen ei myöskään automaattisesti tarkoita, että varattu pelaaja olisi siirtymässä Kanadan juniorisarjoihin ennen mahdollista NHL-uraansa. CHL-joukkueilla on tiukka kahden tuontipelaajan ulkomaalaiskiintiö.

Juttua päivitetty 4.7. klo 20.44: Otsikkoa muutettu.

» Lähetä palautetta toimitukselle