Kanada saa pitää naisten MM-kisat: uusi yritys elokuussa

MAAJOUKKUE / Uutinen
Naisleijonat jahtaavat menestystä jälleen elokuussa.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF tiedotti perjantaina naisten tämänvuotisten MM-kisojen uudesta ajankohdasta. Kisat piti alkujaan järjestää toukokuun alkupuolella Kanadan Halifaxissa ja Trurossa, mutta Nova Scotian provinssin viranomaiset estivät tapahtuman viime tingassa.

Muun muassa Suomi oli halukas ottamaan kisat isännöitäväksi myöhempänä ajankohtana, mutta Kanada sai pitää kisat itsellään. Uusi ajankohta turnaukselle on 20.–31. elokuuta, tarkempi paikka ei vielä ole tiedossa.

– Pelaajat, joukkueet, Hockey Canada ja IIHF joutuivat vaikeaan tilanteeseen äkillisen peruuntumisen takia, mutta se ei ole tekosyy järjestellä turnausta puolivillaisesti, IIHF-presidentti Rene Fasel toteaa.

Kisoja ei voitu siirtää pikaisella järjestelyllä muun muassa televisiointiin liittyvien seikkojen vuoksi. Faselin mukaan lopullisen ajankohdan löytäminen ei ollut aivan vaivatonta.

– Emme saavuttaneet täyttä konsensusta ajankohdasta, jotkut maat olisivat mieluummin pelanneet syyskuun alussa, toiset taas elokuun lopulla. Mutta meidän pitää kunnioittaa mahdollisimman hyvin naisten liigojen alkamisen ajankohtia eri puolilla maailmaa, ja meidän pitää myös huomioida marraskuun olympiakarsintaturnaukseen valmistautuvien maiden tarpeet.

» Lähetä palautetta toimitukselle