Kanada murskasi Itävallan odotetusti – Connor Bedard iski nimensä historiankirjoihin

MAAJOUKKUE / Uutinen
Shane Wright (15) onnitteli Connor Bedardia tämän onnistumisista.
Kuva © Tiia Mahkonen
Alle 20-vuotiaiden kolmannen kisapäivän ohjelmassa oli kaksi ottelua, joista toista ei koskaan päästy pelaamaan Yhdysvaltojen joukkueessa ilmenneiden koronatartuntojen vuoksi. Ainoaksi jääneessä ottelussa Kanada nujersi Itävallan kaksinumeroisin lukemin.

Itävalta–Kanada 2–11

Ottelusta odotettiin yksipuolisia maalijuhlia ja sellaiset myös saatiin, sillä Itävallalla ei ollut saumoja pysäyttää Kanadan vahvaa hyökkäyskoneistoa. Positiivista alppimaalle oli kuitenkin sen kaksi maalia, sillä joukkue on nyt iskenyt kahdessa ottelussa kolme maalia, kun viime vuoden kisoissa alkusarjan saldona oli vain yksi maali.

Kanada meni jo menojaan ensimmäisessä erässä, kun ensimmäinen maali syntyi ylivoimalla vain viiden minuutin pelin jälkeen. Yhteensä ensimmäisen 20 minuutin aikana maaliverkko heilui Leonhard Sommerin takana viidesti. Kanada laukoi erässä 20 kertaa ja käytti kummatkin ylivoimatilaisuutensa.

Toisessa erässä maalit menivät tasan 1–1, mutta viimeisessä erässä Kanada laittoi kotiyleisönsä riemuksi viimeisen vaihteen päälle, kun joukkue iski viisi maalia ensimmäisen seitsemän minuutin aikana. Itävalta onnistui iskemään vielä yhden kavennusmaalin ylivoimalla kolmannen erän viimeisellä puoliskolla.

Itävallan maalit ottelussa iski Lukas Necesany sekä Mathias Böhm. Kanadan joukkueesta punalampun sytytti kertaalleen Cole Perfetti, Mavrik Bourque, Lukas Cormier, Kent Johnson sekä Logan Stankoven. Lisäksi kaksi maalia iski Mason McTavish ja peräti neljästä osumasta vastasi vasta 16-vuotias Connor Bedard.

Bedardista tuli ensimmäinen alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuissa hattutempun iskenyt 16-vuotias sitten vuoden 1977 ja Wayne Gretzkyn. Huippulupauksen saldo on tähän mennessä kahteen otteluun tehot 4+1.

Jos verrataan aiempiin Kanadan joukkueessa 16-vuotiaina pelanneisiin, on Bedardilla koossa jo enemmän pisteitä kuin Connor McDavidilla tai Eric Lindrosilla. Sidney Crosbyn pistesaldo oli kuudessa ottelussa samaiset viisi pistettä ja Gretzky on omilla lukemillaan tehoin 8+9, jotka syntyivät kuudessa ottelussa.

Sveitsi–Yhdysvallat 1–0

Yhdysvallat joutui luovuttamaan ottelun Sveitsiä vastaan joukkueissa ilmenneiden koronavirustartuntojen myötä. Tästä syystä Sveitsi keräsi pisteet itselleen ja joukkueelle merkittiin 1–0 -luovutusvoitto.

Yhdysvaltojen on määrä pelata heti turnauksen neljäntenä kisapäivänä Ruotsia vastaan, mutta vielä ei ole varmuutta kyseisen ottelun kohtalosta. 

» Lähetä palautetta toimitukselle