Kanada maalin verran vahvempi – Tyttöleijonat kohtaa Ruotsin pronssiottelussa

MAAJOUKKUE / Uutinen
Kanada matkaa finaaliotteluun Suomen kustannuksella.
Kuva © IIHF
Tyttöleijonien yksi laukaus maalia kohti kolmannessa erässä ei riittänyt tasoittamaan ottelua. Kanada voitti välierän 2–1 ja matkaa finaaliin. Suomen tie vie pronssiotteluun Ruotsia vastaan.

Alle 18-vuotiaiden tyttöjen MM-kisoissa Suomi kohtasi Kanadan toistamiseen, tällä kertaa välierässä. Vähämaalinen ottelu ratkesi lopulta vaahterapaitojen 2–1-voittoon.

Ottelussa nähtiin yhteensä kolme maalia ja jokainen maali syntyi omassa erässään. Ensimmäisen maalin taituroi Kanadan Jade Iginla ja syöttäjiksi merkattiin Alexia Aubin sekä McKenna Van Gelder.

Tilli Keränen iski Tyttöleijonat tasoihin, kun toista erää oli kulunut reilu kuusi minuuttia. Sanni Vanhanen ja Pauliina Salonen saivat syöttöpisteet.

Viimeisessä erässä Suomi sai aikaiseksi ainoastaan yhden laukauksen kohti maalia. Kanada puolestaan laukoi 12 kertaa, joista Madison Chantlerin yritys upposi sisään. Tyttöleijonat haki tasoitusosumaa ilman maalivahtia, mutta Chantlerin maali jäi ottelun viimeiseksi.

Suomen kurinalaisuus nosti taas päätään, sillä Tyttöleijonille kirjattiin vain yksi jäähy koko ottelussa. Kanadalaiset istuivat kolmen jäähyn verran.

Tyttöleijonien maalilla huhkinut Emilia Kyrkkö torjui 45 kertaa. Vastustajan maalia vartioinut Mari Pietersen kirjasi itselleen 9 torjuntaa. Suomi laukoi maalia kohti siis ainoastaan kymmenen kertaa koko ottelussa.

Suomi kohtaa pronssipelissä Ruotsin. Ottelu alkaa maanantai-iltana klo 23.30 Suomen aikaa. Kanada kohtaa finaalissa Yhdysvallat pronssipelin jälkeen klo 03.30 Suomen aikaa.