Kanada kaatoi Yhdysvallat naisten olympiafinaalissa – Sarah Nurse rikkoi olympialaisten piste-ennätyksen

MAAJOUKKUE / Uutinen
Kanada johti pitkään ottelua kolmella maalilla, ja johto piti loppuun saakka Yhdysvaltojen kavennusmaaleista huolimatta.

Kanada lähti otteluun vauhdikkaasti, ja joukkue johti ottelun puolivälissä kamppailua jo 3–0. Maalintekijöinä kunnostautui Sarah Nurse sekä Marie-Philip Poulin kahdesti.

Yhdysvallat kavensi toisen erän lopussa alivoimalla Hilary Knightin maalilla. Toisessa ja kolmannessa erässä laukaukset menivät tiukasti Yhdysvaltojen nimiin lukemin 13–7 sekä 16–3.

Kanadan Ann-Renee Desbiens otti tärkeitä koppeja Kanadan kannalta silloin, kun Yhdysvallat sai pidettyä kiekkoa hyökkäysalueella pitkiäkin jaksoja kerrallaan. Yhdysvaltojen maalilla Alex Cavallini joutui torjumaan vain 18 kertaa Desbiensin 38 koppia vastaan.

Yhdysvallat kavensi vielä ajassa 59.47 ylivoimalla Amanda Kesselin turnauksen kolmannella maalilla. Aika kuitenkin loppui kesken, joten Kanadan alun kolmen maalin johto piti loppuun saakka. Pyeongchangin olympialaisissa 2018 Yhdysvallat voitti, joten nyt oli Kanadan aika kuitata kalavelat.

Sarah Nurse rikkoi piste-ennätyksen olympialaisissa

Nurse iski ottelussa tehot 1+1, joten kanadalaishyökkääjä rikkoi piste-ennätyksen yhdessä olympiaturnauksessa. Nurse iski turnauksessa tehot 5+13, mikä ylittää entisen Hayley Wickenheiserin vuonna 2006 tekemän ennätyksen yhdellä pisteellä.

Kanadan kultamitali oli viides seitsemästä mahdollisesta kultamitalista olympialaisissa. Yhdysvallat voitti kultamitalin vuonna 1998 ja 2018, kun Kanada voitti olympiafinaalin neljästi putkeen vuosien 2002 ja 2014 välillä.