Kanada jälleen Sveitsiä vahvempi – Vaahterapaidat ensimmäisenä finaaliin

MAAJOUKKUE / Uutinen
Kanadan ykkösvitja oli jälleen tehokkaalla pelipäällä.
Naisten jääkiekon ensimmäisessä välieräottelussa Kanada jatkoi hirmuisia otteitaan Sveitsiä vastaan suunnaten kohti finaalia lukemin 10-3.

Kanada ei säästellyt ammuksiaan, sillä reilun kymmenen minuutin pelaamisen jälkeen vaahterapaidat olivat jo siirtyneet viiden maalin karkumatkalle. Lento hyytyi erän loppupuolella rangaistuksien johdosta, ja Sveitsi onnistui tasoittamaan puntteja avauserän loppuun ja toisen erän alkuun.

Parin takaiskun jälkeen Kanada palasi maalikantaan iskien toisessa erässä kolme maalia lisää. Sveitsi onnistui vielä ylivoimalla lohduttamaan tilastoja, mutta kolmannessa erässä maaleja iski ainoastaan Kanada.

Onnistumisia tuli laajalla rintamalla Kanadalle, sillä Natalie Spooner oli ainoa pisteittä jäänyt hyökkääjä. Puolustajista nollille jäi neljä pelaajaa.

Kanada siirtyy finaaliin odottamaan Suomi−Yhdysvallat -ottelun voittajaa, ja Sveitsi puolestaan haastaa toisen otteluparin häviäjän pronssiottelussa.