KalPan toissa kauden pistekärki Alexandre Texier palaa lainasopimuksella Kuopioon

LIIGA / Uutinen
Texier viilettää ainakin osan tulevasta Liiga-kaudesta KalPan riveissä.
Kuva © Saimi Airaksinen
KalPa vahvistuu Columbus Blue Jackets -hyökkääjä Alexandre Texierillä, joka pelasi aiemmin kuopiolaisten riveissä kahden kauden ajan.

Ranskalaishyökkääjä Alexandre Texier, 20, palaa KalPan riveihin marraskuun loppuun asti kestävällä lainasopimuksella. Kuluneella kaudella Texier raivasi paikan NHL-joukkue Columbus Blue Jacketsin kokoonpanosta ja pelasi 36 runkosarjaottelua tehoin 6+7. Kymmenessä pudotuspeliottelussa hän teki tehopisteet 0+4.

Texier pelasi KalPassa kausilla 2017−18 ja 2018−19, joista jälkimmäisellä hän siirtyi kuopiolaisten kauden päätyttyä Pohjois-Amerikkaan. Kuopiolaisjoukkue tarjosi tuolloin ranskalaiselle oivan ponnahduslaudan taalajäille, sillä Texier teki 55 Liiga-ottelussa tehot 14+27. 41 tehopisteellään hän oli KalPan sisäisen pistepörssin kärkinimi.

− Texier on Liiga-tasolle aivan ehdoton huippuvahvistus. Hän vakiinnutti paikkansa Columbuksen NHL-miehistön kärkiketjuissa viime kaudella ja oli NHL:n pudotuspeleissä erittäin vahva. Texier vahvistaa meidän hyökkäyspelaamista sekä erikoistilannepelaamista, tuoden samalla yllätyksellisyyttä, taitoa ja kykyä ratkoa otteluita meidän eduksi, KalPan urheilujohtaja Anssi Laine kertoi joukkueen verkkosivuilla.

Laine taustoitti, että Texierin aiempi kokemus KalPasta oli keskeinen tekijä lainasopimuksen taustalla.

− Texierin halu tulla takaisin sille polulle, josta hän aiemmin ponnisti NHL:ään oli se ratkaiseva tekijä lainasopimuksen suhteen. Ottajia oli Euroopassa paljon, mutta täällä on tehty asiat hyvin, Laine sanoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle