KalPan tilikausi oli raskaasti tappiollinen, liikevaihto romahti yli kaksi miljoonaa euroa

LIIGA / Uutinen
KalPan peli luisti kaukalossa, mutta taloudellisesti kausi oli synkkä.
Kuva © Jarno Hietanen
Korona kuritti KalPan tilikauden selkeästi tappiolliseksi, minkä lisäksi myös liikevaihto kutistui roimasti.

KalPa Hockey Oy teki tilikaudella 2020−2021 tappiota 685 992 euroa. Myös yhtiön liikevaihto laski merkittävästi 4,6 miljoonaan euroon. Verrattuna edeltävään tilikauteen yhtiön tulos laski 432 578 euroa ja liikevaihto puolestaan 2 082 688 euroa.

Yhtiölle on myönnetty koronatukia yhteensä 572 962,98 euroa. Tuki myönnettiin kahdessa osassa siten, että 160 700,51 euron tuki hyväksyttiin 13.1.2021 ja 412 262,47 euron tuki 11.6.2021. Tämän lisäksi yhtiö sopeutti toimintaansa talouden ehdoilla.

− Liikevaihto romahti edellisestä kesken jääneestä kaudesta yli kaksi miljoonaa euroa ja vaikka sopeutimme toimintaa muuttuneeseen tilanteeseen, ei säästöt riittäneet kuittaamaan koko liikevaihdon laskua. Tilinpäätökseen olemme huomioineet kaikki edellisen kauden aiheuttamat rasitteet, joten tulevan kauden tulosta päättynyt kausi ei enää rasita miltään osin, KalPa Hockey Oy:n toimitusjohtaja Toni Saksman kertoo seuran tiedotteessa.

KalPa Hockey Oy:n omavaraisuusaste laski päättyneellä kaudella 31,8 prosenttiin. Muutosta edeltävän tilikauden arvoon on 30,5 prosenttiyksikköä. Raskaista tappioista huolimatta Saksman näkee yhtiön tilanteen olosuhteisiin suhteutettuna vakaana.

− Yhtiön taloudellinen asema säilyy tappiosta huolimatta edelleen vakaana. Tähän tilanteeseen auttaa muutaman vuoden takaiset taloudellisesti hyvät vuodet, joiden puskuri oli arvokas tässä hankalassa tilanteessa. Säästöjä teimme viime kauden aikana käytännössä lähes kaikessa toiminnassa kuitenkin yksi kohde leikkauksilta ja säästöiltä välttyi ja se oli taloudellinen tukemme Juniori-KalPa Ry:lle. Tällä päätöksellä halusimme omalta osaltamme auttaa juniorikiekkoilijoita hankalassa ja poikkeuksellisessa tilanteessa, Saksman päättää.

Saksmanin mukaan joukkueen tulevan kauden pelaajabudjetti on 1,7 miljoonaa euroa ja budjetoitu katsojamäärä 2500. Mikäli koronarajoitukset hellittävät kauden aikana ja katsojamäärät nousevat, pelaajabudjettia on mahdollista nostaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Aihe

Koronavirus

Pandemiaksi kehittynyt koronavirus-epidemia vaikuttaa suuresti kiekkosarjoihin Suomessa ja ulkomailla. Tältä sivulta löydät kootusti kaikki koronavirus-uutiset.

Uutinen
NHL tuomitsi Evander Kanen tuhtiin pelikieltoon koronasääntöjen rikkomisesta − ESPN: hyökkääjä väärensi rokotustodistuksensa
19.10.2021 10:54
Kanen panna kestää 21 runkosarjaottelun ajan. Kaneen kohdistui myös syytöksiä kotiväkivallasta, mutta tutkinnassa ei löytynyt siitä riittävää näyttöä.
Uutinen
HPK:n ja Pelicansin välinen harjoitusottelu peruttiin vain hetkeä ennen avauskiekkoa – syynä Pelicansin joukkueen jäsenen koronatartunta
2.9.2021 19:08
Peruutuksesta tiedotettiin noin kymmenen minuuttia ennen ottelua. Hämeen Sanomien tietojen mukaan joukkueet ehtivät käydä jäällä lämmittelemässä normaalisti.
Haastattelu
Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi: "Ylivoimainen enemmistö rokotettu viimeistään, kun kausi alkaa"
28.8.2021 9:30
Kallioniemen mukaan Liiga-seurat ovat rokottautuneet ahkerasti. Alkavalla kaudella joukkuekaranteenien uhka on poistumassa.

Lue myös