KalPan Henri Knuutiselle tuomittiin kolmen ottelun pelikielto päähän kohdistuneesta taklauksesta

LIIGA / Uutinen
Knuutinen ei pelaa KalPan kolmessa seuraavassa ottelussa.
Kuva © Saimi Airaksinen
Liigan kurinpitodelegaatio antoi Henri Knuutiselle tuomionsa tiistaina nähdystä taklauksesta. Tilanteen nähnyt tuomaristo antoi Hakametsässä pelatussa toisessa puolivälierässä suihkukomennuksen kuopiolaisseuran hyökkääjälle.

Tapparan ja KalPan välisessä toisessa puolivälierässä nähtiin toisen jatkoerän aikana kuopiolaisseuran Henri Knuutisen pään tai niskan alueelle kohdistuva taklaus kohti Tappara-puolustaja Blake Parlettia. Parlett loukkaantui tilanteesa, ja ottelun tuomaristo komensi Knuutiselle aikaisen suihkuvuoron. 

Knuutinen sai kurinpitodelegaatiolta kolmen ottelun pelikiellon. Mikäli pelikielto ei tule kokonaan kärsityiksi kevään pudotuspeliotteluissa, hän on pelikiellossa kuopiolaisseuran seuraavissa Liiga-otteluissa siten, että pelikielto tulee kokonaan kärsityksi.

Kurinpitodelegaatio toteaa päätöksessään, että kyseessä ei ole kuolleesta kulmasta tuleva taklaus, vaan Knuutinen tulee tilanteeseen Parlettin liikesuuntaan nähden etuviistosta. Edellä todetuista lieventävistä seikoista huolimatta kurinpitodelegaatio pitää tilanteessa Knuutisen suoraa osumista vastustajan päähän ottelurangaistuksen arvoisena tekona.

Knuutisella ei ole huomioon otettavaa aiempaa kurinpitohistoriaa. Parlett ei ole Tapparan pelaavassa kokoonpanossa joukkueiden välisessä kolmannessa puolivälierässä.

» Lähetä palautetta toimitukselle