KalPa voitti Naisten Liigan jännittävän pronssiottelun − "Kaila syötti suoraan luistimeen, vaikka lapaanhan se yritti"

Naisten Liiga / Uutinen
KalPa voitti Naisten Liigan pronssimitalit.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/
Salla Rantanen iski kuopiolaisten voittomaalin tiukassa kamppailussa HPK:ta vastaan. KalPa-hyökkääjän osumaa tarkisteltiin hyvä tovi videolta. Kamppailun loppunumerot olivat 3−1.

Naisten Liigan pronssimitalien kohtalo ratkaistiin KalPan ja HPK:n välillä Kuopiossa pelatussa ottelussa. Kamppailun tuomitsi olympialaisissakin viheltänyt legenda Johanna Tauriainen, joka päätti tuomariuransa lauantaina.

Kotijoukkue sai otteluun räväkän alun, kun Kaisla Kortelainen lapioi kiekon maalinedustalta ohi HPK-vahti Noora Rädyn. Tasaisena edenneen ottelun lopullista ratkaisua saatiin odottaa viime hetkille asti. KalPa tuli johdossa päätöserän kutkuttavimpiin hetkiin ja HPK laittoi savolaiset vielä kerran testiin. KalPa selvitti vaaranpaikkansa ja pokkasi pronssimitalit 3−1-voitolla.

Avauserässä kummankaan joukkueen puolustus ei ollut tiiveimmillään ja molemmat joutuivat tutustumaan myös jäähyaitioon. Kovin vaarallisia maalipaikkoja ei kuitenkaan nähty, vaikka peli aaltoilikin vauhdikkaasti päästä päähän. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin kuitenkin tasalukemista, sillä HPK sahasi KalPa-puolustuksen upeasti halki ja Júlia Matejková viimeisteli osuman ohi Tiina Ranteen.

KalPa siirtyi johtoon toisessa erässä osumalla, jota päätuomari Tauriainen selvitti pitkään videolta. Osuma kuitenkin hyväksyttiin ja Salla Rantanen sai nimensä maalintekijätilastoihin. Syötön kihaukseen tarjoili laidalta ylös noussut Jenna Kaila.

Kuopiolaiset ottivat hallinnan kenttätapahtumista kokonaisvaltaisemminkin, sillä toisen kaksikymppisen aikana Ranne joutui pysäyttämään vain kolme kiekkoa, Räty peräti 15.

Salla Rantasen maali jäi pronssiottelun voitto-osumaksi.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

Kolmannen erän alkua hallitsi HPK, mutta KalPa sai hivutettua painopisteen omaan hyökkäyspäätyynsä minuuttien kuluessa. Kotijoukkue ei passivoitunut tärkeillä hetkillä johtoasemassa, mutta hämeenlinnalaiset pystyivät kuitenkin painamaan pelin hyökkäyspäätyynsä. HPK ei saanut aikalisällä punotuilla juonillaankaan tulosta tasoihin, joten KalPa pääsi aloittamaan mitalijuhlansa. Sanni Rantala viimeisteli kotijoukkueen kolmannen osuman tyhjiin.

Nälkää riitti loppuun asti

Ottelun päätyttyä HPK-leirissä tunnelma latistui ymmärrettävästi nopeasti. Sen sijaan KalPan riveissä riemu kauden viimeisen ottelun voittamisesta yltyi. Pukukopista raikasivat musiikki ja iloinen huuto. Ottelun voittomaalin tekijä kertasi ratkaisun hetkiä.

− Voittopeliin on hyvä lopettaa! (Maalissa) Kaila syötti suoraan luistimeen, vaikka lapaanhan se yritti. Jouduin jarruttamaan ennen kuin törmään maalivahtiin, niin meni siksi siitä maaliin. Ei se potkumaali ollut, Rantanen sanaili.

KalPa sijoittui runkosarjassa kakkoseksi tasapistein HIFK:n kanssa. Kuopiolaiset ovat kokeneet kauden aikana niin riemukkaita hetkiä kuin haasteitakin.

− Joukkue oli nälkäinen ja meillä on ollut vahvuutena kova luistelu ja työmäärä. Niillä olemme menneet ja tällaisen tuloksen saimme, kokenut hyökkääjä kiitteli.

» Lähetä palautetta toimitukselle