KalPa vahvistuu Aapeli Räsäsellä ja Jesper Mattilalla − "Hän tuo koppiin karismaa ja johtajuutta nuoresta iästään huolimatta"

LIIGA / Uutinen
Aapeli räsänen on voittanut nuorten maajoukkueissa paljon.
KalPa on tehnyt sopimukset nuorten Aapeli Räsäsen ja Jesper Mattilan kanssa. Räsänen on pelipaikaltaan hyökkääjä ja Mattila puolustaja. Molemmat tulevat Liigaan Pohjois-Amerikasta.

Sekä Aapeli Räsäsen että Jesper Mattilan sopimukset ovat kaksivuotisia. Molemmat ovat pelanneet Bostonin yliopistossa yliopistokiekkoa NCAA-sarjassa. 

Räsänen, 21, oli voittamassa vuonna 2016 alle 18-vuotiaiden MM-kultaa ja hän oli myös alle 20-vuotiaiden joukkueen vakiokasvo.

− Aapeli on vahvasti eteenpäin menevä pelaaja. Hän on käynyt läpi nuorisomaajoukkueputken ja 21-vuotiaana hänellä on mahdollisuus nousta nopeasti eturiviin, urheilujohtaja Anssi Laine sanoo tiedotteessa.

− Hän on luonteeltaan erilainen nuori pelaaja. Hän tuo koppiin karismaa ja johtajuutta nuoresta iästään huolimatta. Ollaan tyytyväisiä siihen, hän näki KalPan olevan oikea paikka ottaa seuraava askel eteenpäin urallaan. Pelaajan ja seuran keskeisiin tavoitteisiin kuuluu, että pelaaja voi ottaa täältä sen ratkaisevan askeleen kohti NHL:ää, hän jatkaa.

Tamperelaislähtöinen hyökkääjä itse on tulossa hyvällä mielellä Kuopioon.

− Vuodet Bostonissa olivat hieno kokemus monella tapaa. Siellä pääsi pelaamaan kovatasoisia pelejä sekä samalla sai käydä samalla koulua ja kumpikaan ei kärsinyt. Pelit yliopistossa olivat kovatasoisia ja koin kehittyneeni pelaajan monella tapaa. Myös elämänkokemuksena se oli upea reissu, paljon uusia kokemuksia ja ystäviä tarttui matkaan.

Mattila, 22, teki 142 pelaamassaan NCAA-ottelussa 40 tehopistettä. Urheilujohtaja Laine tuntee puolustajan jo juniorimaajoukkueista. Hän kuvailee Mattilaa erinomaiseksi yleispuolustajaksi.

− Jesper on saanut kokemusta kovista otteluista jo neljän kauden ajan Bostonista, joten näämme että hän pystyy pelaamaan heti Liigassa voittavalla tasolla. Hän suhtautuu harjoitteluun hyvin ja fysiikkapuoli on kunnossa Bostonin hyvän kuntokoulun jäljiltä, Laine toteaa.

Myös pelaaja itse nostaa Pohjois-Amerikan vuosien merkityksen valokeilaan.

− Koulu on siellä isossa osassa arkea, mutta samalla pelaamisen ohessa saa myös kandin paperit. Kasvoin ihmisenä tuon ajanjakson aikana paljon ja jääkiekko NCAA:ssa on ehdotonta huipputasoa, koen että kehityin pelaajana paljon ollessani siellä., Mattila sanoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle