KalPa tutulla maalivahtitandemilla ensi kauteen

LIIGA / Uutinen
Kilpeläisen ura jatkuu Kuopiossa.
Kuva © Timo Savela
Eero Kilpeläinen ja Henrik Tikkanen muodostavat KalPan maalivahtikaksikon tulevalla kaudella.

KalPa tiedotti keskiviikkona, että sen maalivahteina kaudella 2021−22 pelaavat Eero Kilpeläinen ja Henrik Tikkanen. Kumpikin pelasi kuopiolaisten riveissä jo kuluvalla kaudella. Kilpeläisen sopimus on yksivuotinen, kun taas Tikkanen pisti puumerkkinsä kolmen vuoden sopimuspaperiin.

− Vuoden jatkosopimus oli Eeron kanssa luonnollinen jatkumo. Eero on huippuvahti, joka pelaa huipputasolla ja antaa mahdollisuuden pelata voitosta joka ilta. Eerolla tuo joukkueeseen paljon johtajuutta ja huippu-urheilijana hän on loistava esimerkki nuorille pelaajille, KalPan urheilujohtaja Anssi Laine luonnehtii 35-vuotiaan Kilpeläisen kanssa tehtyä sopimusta.

20-vuotias Tikkanen pelasi tällä kaudella ensimmäiset liigaottelunsa tultuaan KalPaan kesken kauden Mestis-joukkue IPK:sta.

− Tikkanen on lahjakas nuori maalivahti. Hänen polkunsa on menossa suunnitelman mukaan, Henrik pelasi viime kaudella IPK:ssa sekä meillä ja me uskomme, että hänessä on potentiaalia todelliseksi huippumaalivahdiksi. Odotamme, että hän kasvaa tulevien vuosien aikana vahvaksi vastuunkantajaksi, Laine toteaa.

Maalivahtivalmentaja Ilpo Kauhanen kuvailee maalivahtikaksikon olevan hyvä sekoitus kokemusta, lahjakkuutta ja tulevaisuutta.

− "Eki" on omalla ammattimaisuudellaan suuri esimerkki nuoremmille vahdeille ja osoitti jälleen viime kaudella kuuluvansa Liigan parhaimmistoon.

Tikkanen on isokokoinen New York Islandersin seitsemännen kierroksen varaus vuoden 2020 varaustilaisuudesta.

− Tikkanen osoitti muutamissa otteluissa osaamistaan ja sai onnistumisia alle. Seuraava steppi on kehittyä ja taistella minuuteista KalPan maalilla, Kauhanen pohjustaa.

Kuopiolaisten maalivahtiosaston täydentää Juha Jatkola, joka pelasi tällä kaudella pääosin seuran U20-joukkueessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle