KalPa sai kaksi uutta nimeä valmennusryhmäänsä − tuttu mies palaa maalivahtivalmentajaksi

LIIGA / Uutinen
Ilpo Kauhanen tulee KalPan maalivahtivalmentajaksi.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Päävalmentaja Tommi Miettisen valmennusryhmä täydentyy Ilpo Kauhasella ja Sami Tervosella.

KalPan ensi kauden valmennustiimissä toimivat päävalmentaja Tommi Miettinen, valmentaja Atte Kinnunen ja fysiikkavalmentaja Sami Kaartinen sekä uudet nimet valmentaja Sami Tervonen ja maalivahtivalmentaja Ilpo Kauhanen.

− Halusimme hieman muutoksia valmennusryhmään. Uudet kasvot tuovat aina uusia ajatuksia ja ne uudistavat sopivasti tapaamme toimia. Ollaan erittäin tyytyväisiä, että Sami ja Ilpo valitsi KalPan, KalPan urheilujohtaja Anssi Laine sanoo tiedotteessa.

Valmennustiimistä väistyvät maalivahtivalmentaja Jaakko Rissanen, joka siirtyy kuopiolaisten junioripuolen maalivahtivalmentajaksi sekä Marko Tuomainen, joka lähtee seurasta muualle.

Uutta ja vähän tuttuakin

Uusista valmennuksen jäsenistä Tervonen on toiminut viime kaudet Sportin valmennustiimissä. 29-vuotias Tervonen tulee KalPaan kaksivuotisella sopimuksella.

− Kuopioon saavutaan erittäin hyvillä fiiliksillä. Kuopio itsessään ei ole minulle paikkana kovin tuttu, mutta kuopiolaisen jääkiekon dna on todella tunnistettava koko suomalaisen kiekkoilun mittakaavassa ja on hienoa päästä tuomaan oma osaaminen mukaan päivittäiseen tekemiseen, Tervonen sanailee.

Kauhanen, 47, on tuttu näky KalPassa sillä hän oli joukkueen maalivahtivalmentajana jo kausilla 2012−16. Viimeisimmät kaudet hän on vaikuttanut Saksan jääkiekossa valmentaen maalivahteja niin A-maajoukkueessa, U20-joukkueessa kuin U18-joukkueessakin. Lisäksi hän on toiminut Schwenninger Wild Wingsin maalivahtivalmentajana.

− Koen, että olen kehittynyt Saksassa valmentajana. Kokemusta tulee kausi toisensa jälkeen lisää ja olen tällä kaudella päässyt tekemään paljon erilaisia tehtäviä muun muassa Saksan jääkiekkoliitolle aina turnauksista leirityksiin saakka. Hieno päästä tuomaan oma tietotaitoni kasvattajaseuraani KalPaan, Kauhanen virkkoo.

Kauhasen sopimus kuopiolaisten kanssa on yksivuotinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle