KalPa nousi hiuksenhienosti voittoon ohi Kiekko-Espoon, Ilves murisi TPS:n kumoon jatkoajalla − "Huomenna näytämme, että olemme parempi joukkue"

Naisten Liiga / Uutinen
Tereza Pištěková harmitteli TPS:n niukkaa tappiota.
Kuva © Timo Savela
Naisten Liigan tauoltapaluukierroksella nähtiin muutama tiukempi mittelö, mutta myös yksi lauantailöyly. Ilves ja TPS kohtasivat peräkkäisten matsien avausosassa, kuten myös RoKi ja Lukko.

Naisten Liiga palasi reilun kuukauden tauoltaan, kun runkosarjan loppurutistus käynnistyi lauantaina viiden ottelun täydellä kierroksella. Kuopiossa käyty kärkikamppailu loi päivälle jännittävä alun.

KalPa−Kiekko-Espoo 2−1

Kuopiossa kohtasivat kaksi kovaa, kun sarjakärki KalPa sai vieraita Espoosta. Kamppailu oli äärimmilleen tasainen, eikä kumpikaan joukkue saanut varsinaista yliotetta ottelun alkupuolella.

Kun matsi kääntyi toiselle puolikkaalleen, otti Kiekko-Espoo peliä hallintaansa ja iski kudin toisensa perään kohti Aino Laiitsen vartioimaa kuopiolaismaalia. Maalinteon aloitti kuitenkin kotijoukkue, kun pistepörssiä johtava huippuhyökkääjä Elisa Holopainen venytti maaliverkkoa Tiia Pajarisen selän takana.

Elisa Holopainen iski heti Naisten Liigan paluukierroksella.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

Kiekko-Espoo onnistui tasoittamaan kamppailun aivan varsinaisen peliajan viimeisillä minuuteilla, kun Sofia Nuutinen löysi nuotan. Alisa Makkonen kuitenkin synkisti vieraiden päivän nopeasti uudelleen ja varmisti KalPalle kolme pistettä osumallaan.

Ilves−TPS 5−4 ja.

Tasaisessa avauserässä ensimmäinen huippupaikka aukesi kotijoukkueelle, kun Kiia Narinen tarjoili ylivoimahyökkäyksen päätteeksi kiekon Noora Myllärille. Tämä kuitenkin kilautti tolppaan TPS-vahti Suvi Saarisen takana. Hetkeä myöhemmin Ines Lukkarila vei turkulaiset johtoon tasavajaalla. 

Moona Keskisarja ehti vielä kasvattaa TPS:n johtoa ennen kuin Ilves löi itsensä tulostaululle. Noora Mylläri runttasi kiekon ylivoimalla verkkoon. Toisen erän lähestyessä puoliväliään sai TPS ylivoiman ja Heli Allinen pamautti sen turvin 3−1-maalin ohi Melisa Mörösen. Kotijoukkue alkoi osoittaa kurittomuuttaan, mistä osoituksena oli Pihla Parkkosen kaksi turhaa jäähyä.

Noora Mylläri ratkaisi kaksi pistettä Ilvekselle.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Ilves pyrki kaikin keinoin saamaan kirin käyntiin ja muun muassa pitkän tauon jälkeen pelikuntoon päässyt Linnea Melotindos hyökkäili sähäkästi kohti TPS-maalia läpi ottelun. Kolttosten sävyttämässä toisessa erässä Elli Suoranta pääsi kokeilemaan rangaistuslaukausta, mutta kuti kilpistyi Saariseen. Julia Kuusisto toi kuitenkin irtokiekkotilanteesta Ilveksen maalin päähän.

Tuuli Ollikainen napautti lähietäisyydeltä Ilveksen johtoon, kun ottelua oli jäljellä vajaat seitsemän minuuttia. TPS otti samassa ajassa aikalisän. Punotut juonet toimivat, sillä Tereza Pištěková iski turkulaisille arvokkaan tasoituksen. Mylläri kuitenkin tempaisi jatkoajalla tupsukorville kaksi pistettä.

− Pelasimme hyvin ja meillä oli hyvä mahdollisuus voittaa. Se vetää surulliseksi, sillä yritimme kovaa ja olimme lähellä. Huomenna näytämme, että olemme parempi joukkue. Voimme näyttää Ilvekselle sen. Meidän olisi tänäänkin pitänyt voittaa, Pištěková uhkui.

TPS ja Ilves kohtaavat sunnuntaina uudelleen, mutta Tampereen sijaan Turussa.

Kuortane−HPK 1−2

Kuortaneella pitkään sivussa ollut kotijoukkueen tähtihyökkääjä Sofianna Sundelin ei aikaillut kahta minuuttia kauempaa ennen kuin iski kiekon ohi Salla SivulanKarolína Erbanová tasoitti puntit ylivoimalla vielä avauserän puitteissa.

Toisessa erässä pääosassa olivat maalivahdit. Sekä Emilia Kyrkkö Kuortaneen maalilla ja Sivula toisessa päässä ottivat hyviä torjuntoja ja pitivät lukemat tasatilanteessa. Kummallakin joukkueella oli yksi ylivoimamahdollisuus.

HPK aloitti kolmannen erän terävästi, kun Jade Mäkivaara pisti kiekon kuortanelaismaaliin ohi Kyrkön. Nämä lukemat lopulta riittivät hämeenlinnalaisille voittoon, sillä Kuortane ei onnistunut tasoittamaan ylivoimankaan turvin.

Jade Mäkivaara iski ottelun voittomaalin.

RoKi−Lukko 2−3

Lukko lähti kovalla höyryllä vieraskentällä kaatamaan RoKia ja kotijoukkueen maalivahdilla Janika Järvikarilla olikin jo avauserässä 16 torjuntaa. Raumalaiset pääsivät kuitenkin vasta erän lopulla maalien makuun, kun Hanna Brofelt iski Alisa Toivosen syötöstä.

Toisessa erässä RoKi kampesi rinnalle ja ohi Anna Kalován ja Marianne Lassilan osumilla. Lukko kuitenkin vastasi samalla mitalla ja Emmi Katilan sekä Maija Kosken tehtyä maalit vieraat johtivat jälleen. Lopulta kapteeni Kosken alivoimahäkki jäi voittomaaliksi.

Marianne Lassilan maalikaan ei riittänyt RoKille pisteisiin.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Päätöserä ei tarjonnut enää muita tilastomerkintöjä kuin rovaniemeläisten kaksiminuuttisen ja aikalisän sekä maalivahdin poisvedon. Voitto oli Lukolle kauden ensimmäinen kolmeen pisteen voitto.

Kaksikko kohtaa Rovaniemellä uudelleen sunnuntaina.

Kärpät−HIFK 1−10

Kärpät meni kotikentällään yllätysjohtoon sarjakakkosta vastaan, kun vastikään syntymäpäiviään viettänyt Emma Ekoluoma tinttasi kiekon ohi paluun pelikentille pitkän tauon jälkeen tehneen Iina Kuuselan. Myös oululaisten tolppien välissä nähtiin tuore kasvo, kun akatemiamaalivahti Malviina Kortessalo sai pelivuoron.

Iina Kuusela palasi kaukaloon voitokkaasti.

Kärppäjohto taittui kuitenkin nopeasti, kun tyttöleijonaduo Sara SuhonenErica Korhonen värkkäsi tasoituksen HIFK:lle. Vielä ennen ensimmäistä erätaukoa helsinkiläiset iskivät kahdesti ylivoimalla, kun Anna-Kaisa Antti-Roiko ja Oona Havana ottivat samanaikaiset rangaistukset.

Lopulta HIFK tyrmäsi emäntänsä hurjin lukemin ja osoitti, että se on mestarikandidaatti myös keväällä. Joukkueen tehokuningattarena hääri Michaela Pejzlová tehoillaan 2+4=&.

» Lähetä palautetta toimitukselle