KalPa kiinnitti vanhat tutut veräjänvartijoikseen - Kilpeläinen ja Perhonen palaavat Kuopioon

LIIGA / Uutinen
Kilpeläinen palaa tuttuun joukkueeseen.
Kuva © Jarno Hietanen
KalPan maalivahtikaksikon tulevalla kaudella muodostaa kaksi paluumuuttajaa, kun Eero Kilpeläinen ja Samu Perhonen siirtyvät kuopiolaisseuraan.

Eero Kilpeläisen ja Samu Perhosen sopimukset KalPan kanssa ovat kaksivuotisia. Kilpeläisen kontrahtiin sisältyy kuitenkin ulkomaan optio sopimuksen toisesta vuodesta.

Molemmat torjujat ovat kuopiolaisryhmälle entuudestaan tuttuja: Kilpeläinen pelasi joukkueessa kausina 2014-2017 ja Perhonen 2014-2016.

Kaksi edelliskautta 33-vuotias Kilpeläinen edusti SHL-joukkue Örebrota. Hänen viime kauttaan varjostivat loukkaantumiset ja hän pelasi kauden aikana vain 17 ottelua, joissa hänen torjuntaprosenttinsa oli 89,2. 

Liigassa Kilpeläisen seuroja aiemmin KalPan lisäksi ovat olleet Jokerit ja Ässät.

− Saimme loppukaudesta tietoomme, että meillä voisi olla mahdollisuus saada Eero palaamaan kasvattajaseuraansa. Tähän mahdollisuuteen oli todella helppo tarttua, sillä tiedämme Eeron tason huippumaalivahtina, kertoi KalPan toimitusjohtaja Toni Saksman.

− Eero on myös viimeisen päälle huippu-urheilija ja sitä kautta hän tuo hyvää esimerkkiä joukkueelle siitä, miten harjoittelu pitää päivittäin hoitaa huipulle päästäkseen.

Perhosen kolme edelliskautta kuluivat KooKoon joukkueessa. 26-vuotias torjuja kärsi viime kaudella myös loukkaantumisista, minkä vuoksi pelejä Liigassa kertyi vain 13. Niissä hänen torjuntaprosenttinsa oli 86,3.

− Viime kausi oli minulle todella vaikea ja halusinkin hetkeksi unohtaa jääkiekon kokonaan. Ensin keskityn kropan huoltamiseen ja siihen, että olen iskussa uutta treenikautta varten, Perhonen totesi.

− Samu on mennyt eteenpäin maalivahtina edellisestä KalPa-jaksostaan. Hänellä on jo hyvin kokemusta Liigassa pelaamisesta, mutta omaa hyvät ominaisuudet kehittyä edelleen maalivahtina. Samu tuo hyvää kilpailua maalivahtiosastolle ja tätä kautta meillä on erittäin vahva maalivahtikaksikko tulevalle kaudelle, Saksman kommentoi.

KalPa kertoi myös, että joukkuetta kolme viime kautta edustaneen slovakkivahti Denis Godlan tulevaa kautta koskenut sopimus on purettu yhteisymmärryksessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle