KalPa kiinnitti onnistujiaan jatkosopimuksiin – "Pelaajia, jotka halusimme ehdottomasti pitää"

LIIGA / Uutinen
Nimekkäin jatkajista on kuvan hyökkääjä Aleksi Klemetti.
Kuva © Antti Tyni - antti.tyni@jatkoaika.com
Mainiota alkukautta koko muun KalPan ohella pelaavat Aleksi Klemetti, Tuomas Vartiainen sekä Joona Riekkinen jatkavat uriaan Kuopiossa.

KalPa tiedotti maanantaina solmineensa kolme jatkosopimusta. Hyökkääjät Aleksi Klemetti ja Tuomas Vartiainen sopivat kahden vuoden jatkopestistä, puolustaja Joona Riekkinen puolestaan jatkaa yhden vuoden sopimuksella.

Klemetti, 21, on edustanut KalPaa C-junioreista asti ja murtautunut viime vuosina joukkueensa ratkaisupelaajien joukkoon. Vasemmalla laidalla pelaava Klemetti iski viime kaudella Liigassa tehot 13+18 ja oli 31 pisteellään joukkueensa pistepörssin viides.

Kuluva kausi on Klemetille vasta kolmas täysi sesonki Liigassa ja miesten peleissä. Hän on netonnut syksyn aikana 14 pelissä pisteet 5+4.

Vartiainen, 24, saapui KalPaan IPK:sta viime kaudeksi. Ensimmäinen kokonainen kausi Liigassa tuotti 53 ottelussa pisteet 7+7. Kuluvalla toisella kaudellaan oikealta laukova laitahyökkääjä on merkkauttanut 14 otteluun tehot 2+4.

Aiemmin urallaan Vartiainen on edustanut Liiga-tasolla myös Kärppiä ja Jukureita kolmella eri kaudella yhteensä 30 ottelun verran. Mestiksessä pelejä on kertynyt IPK:n lisäksi Hokissa ja Hermeksessä.

Riekkinen, 21, on KalPan oma kasvatti ja pelaa Liigassa niin ikään toista täyttä kauttaan. Puolustussuunnan osaajana profiloitunut puolustaja on saanut tällä kaudella onnistumisia myös kiekolla: 12 ottelun jälkeen pistesarakkeessa lukee 1+5. 

KalPalla on ensi kaudelle sopimukset yhden maalivahdin, kolmen puolustajan ja kahdeksan hyökkääjän kanssa. 

– Koronan takia joukkueen rakentamisessa edetään poikkeukselliseen tahtiin. Nämä ovat meidän ensimmäiset kiinnitykset tulevaan kauteen, ja nämä olivat pelaajia, jotka halusimme ehdottomasti pitää, sanoo tiedotteessa KalPan urheilujohtaja Anssi Laine

» Lähetä palautetta toimitukselle