KalPa kaappasi Jukureista huippulupaus Joona Saarelaisen

LIIGA, Muut Sarjat / Uutinen
Saarelainen on tuttu näky juniorimaajoukkueista.
16-vuotias jukurikasvatti Saarelainen siirtyy naapurimaakuntaan paikallisvastustaja KalPan leipiin.

Keskushyökkääjä Joona Saarelainen, 16, siirtyy Jukureista KalPaan. Kuopiolaisseuran sopimus hyökkääjälupauksen kanssa ulottuu kevääseen 2025, selviää seuran tiedotteesta.

Saarelainen on Jukurien oma kasvatti ja pelannut tällä kaudella seuran juniorijoukkueissa. Pääosan kaudesta hän on pelannut alle 20-vuotiaiden SM-sarjaa Olli Jokisen veljen Ville Jokisen valmennuksessa. Jukurien U20-ryhmässä Saarelainen on kirjauttanut 11 ottelussa kolme syöttöpistettä. Lisäksi Saarelainen on pelannut U18-joukkueessa kuusi ottelua tehoin 2+6. 

− Olemme todella tyytyväisiä, että saamme Joonan Kuopioon. Hän on ikäluokkansa lahjakkaimpia pelaajia ja todellinen huippulahjakkuus, sanoo KalPan tiedotteessa urheilujohtaja Anssi Laine.

Saarelainen on yksi 2006-ikäluokan lupaavimmista suomalaiskiekkoilijoista ja sen myötä myös juniorimaajoukkueiden vakiokasvo. Marraskuussa pelatussa alle 17-vuotiaiden World Hockey Challenge -turnauksessa Saarelainen iski Suomen ykkössentterinä tehot 4+3. Hän oli lisäksi voittamassa pronssia Pikkuleijonissa tämänvuotisessa Hlinka Gretzky Cupissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle