KalPa jäädyttää Eero Kilpeläisen pelinumeron − "Vetää vähän sanattomaksi tällainen kunnianosoitus"

LIIGA / Uutinen
Eero Kilpeläinen saa KalPalta suuren kunnianosoituksen.
Kuva © Saimi Airaksinen
Kilpeläisen numero 37 nousee Kuopion jäähallin kattoon.

KalPa tiedotti maanantaina, että se jäädyttää maalivahtilegendansa Eero Kilpeläisen numeron 37. Kilpeläinen saa kunnianosoituksensa 28. lokakuuta pelattavan KalPa−Jukurit-ottelun yhteydessä.

− Kyllä vetää vähän sanattomaksi tällainen kunnianosoitus. En ehkä ihan edes vielä osaa käsittää täysin koko asiaa. Tämä on isoin kunnianosoitus, minkä pelaaja voi seuralta saada, iso kiitos KalPalle! Kalpalaisena ja kuopiolaisena tämä on minulle todella iso asia, sanoo Kilpeläinen.

Maalivahti puki Liigassa 670 otteluun, joista hän pelasi 519. Kilpeläinen on Liigan ottelutilaston ykkönen. Hän voitti urallaan Liigan parhaalle maalivahdille myönnettävän Urpo Ylösen nimeä kantavan palkinnon 2017.

− Pelaajana ja ihmisenä Eero on todella poikkeuksellinen yksilö ja persoona. Hänen arvostuksestaan koko organisaatiossa kertoi paljon se, että hän oli poikkeuksellisesti maalivahtina osa joukkueen kapteenistoa. Eero oli todellinen huippuurheilija viimeisen päälle, joka teki jokaisena päivänä kaiken huippuammattilaisen tavoin. Eero on ollut myös isona esimerkkinä seuran nuorille pelaajille, ylistää KalPa Hockey Oy:n toimitusjohtaja Toni Saksman.

Kilpeläisestä tulee KalPan historian viides pelaaja, jonka pelinumeron seura jäädyttää. Edelliset jäädytetyt numerot kuuluvat Jouni Rinteelle (#27), Pasi Kuivalaiselle (#1), Sami Kapaselle (#24) ja Kimmo Timoselle (#44).

» Lähetä palautetta toimitukselle