KalPa ensimmäistä kertaa Naisten Liigan finaaleihin – vastassa kivikova Kiekko-Espoo

Muut Sarjat / Uutinen
KalPan seurahistorian ensimmäinen finaalipaikka varmistui keskiviikkona Oulussa.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Naisten Liigan kausi 2019-2020 on loppusuoralla. Kirkkaimpien mitalien kohtalo ratkaistaan tiukassa finaalisarjassa Espoon ja Kuopion välillä. Pronssiottelu ratkeaa Oulussa Kärppien isännöimässä ottelussa ja vastustajaksi luistelee nuori Kuortaneen joukkue.

Naisten Liigan kultataisto käydään Kiekko-Espoon ja KalPan välillä. Espoossa finaalit ovat jo tuttu asia, vaikka Kiekko-Espoolle finaalisarja onkin ensimmäinen laatuaan. KalPalle finaalipaikka on seurahistorian ensimmäinen, joten luvassa on erittäin tiukka taisto kirkkaimmista mitaleista.

Kiekko-Espoo varmisti paikkansa loppuottelusarjaan vieden välierän Kuortanetta vastaan puhtaasti otteluvoitoin 3–0. KalPa ja Kärpät puolestaan venyttivät ratkaisun viidenteen otteluun, jossa voittajaksi selviytyivät kuopiolaiset. Ottelusarjasta teki erikoisen se, että KalPa onnistui voittamaan ainoastaan vieraspelit. 

Pronssiottelussa vastakkain asettuvat Kuortane ja Kärpät. Viime keväänä Kuortane jäi mitalipelien ulkopuolelle, joten himmeämpikin mitali olisi iso asia nuorelle joukkueelle. Oululaisilla on puolestaan mahdollisuus päästä juhlimaan mitalisijaa jo neljättä kevättä putkeen ja uusia edellisen kevään pronssi. 

Pronssiottelu pelataan Oulussa lauantaina 14.3. 
Samana päivänä alkaa myös finaalisarja Espoossa. Kultamitalien kohtalo ratkeaa viimeistään lauantaina 21.3.

» Lähetä palautetta toimitukselle