KalPa Naisten päävalmentaja vaihtuu – KMH Budapestin kanssa kolme mestaruutta voittanut valmentaja Mika Väärälä siirtyy Kuopioon

Naisten Liiga / Uutinen
Mika Väärälä (keskellä) vaihtaa EWHL:n Naisten Liigaan.
Kuva © László Mudra - HIFH
Kuopioon saadaan kovan luokan osaamista, kun Mika Väärälä ottaa ohjat KalPa Naisten valmennuksessa. Edelliset vuodet Väärälä on toiminut naisjoukkueiden päätoimisena valmentajana Euroopassa.

Juniori-KalPa tiedotti KalPa Naisten päävalmentajavaihdoksesta muutama päivä sen jälkeen, kun joukkueen kausi päättyi puolivälieriin. Kuopiossa naisjoukkueen ohjat ottaa Mika Väärälä

Väärälä on toiminut usean vuoden ajan päävalmentajana Wienissä ja Budapestissä. Hän on myös ollut Itävallan ja Unkarin naisten maajoukkueissa apuvalmentajana. Edelliset kolme kautta hän on ollut KMH Budapestin päävalmentajana, ja jokaisella kaudella joukkue on voittanut EWHL-mestaruuden. 

Vaikka edelliset vuodet ovat kuluneet Euroopassa, on Väärälällä kokemusta myös Suomen Naisten Liigasta. Väärälä toimi JYP Naisten päävalmentajana 2010-2013, jolloin sarjan nimi oli vielä Naisten SM-sarja. 

Urheilujohtaja Herkko Koski kommentoi Väärälän valintaa tiedotteessa.

– Uuden olympiadin alkaessa ja strategian päivityksen yhteydessä, halusimme myös jonkinlaista muutosta toimintaamme, joka toivottavasti mahdollistaa taas uusien kehitysaskeleiden ottamisen. Mika oli halukas tulemaan Suomeen perheensä kanssa, ja hänellä on pitkä kokemus naisten jääkiekosta ja uskon, että hän pystyy auttamaan organisaatiotamme ja pelaajiamme ottamaan seuraavat kehitysaskeleet.

» Lähetä palautetta toimitukselle