Kaksi maalia viimeistellyt Kieffer Bellows loisti Yhdysvaltain sankarina työläässä voitossa Iso-Britanniasta

MAAJOUKKUE / Uutinen
Kieffer Bellows (22) oli ottelun hahmoja kahdella täysosumallaan.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Maalivireen löytänyt Kieffer Bellows ja MM-debyytissään nollapelin torjunut Jeremy Swayman takasivat amerikkalaisten 3–0-voiton.

Kurittomuus on ollut Yhdysvaltain joukkueen murheenkryyni. Myös selkeää altavastaajaa Iso-Britanniaa vastaan joukkue aiheutti itselleen kosolti ongelmia, sillä avauserässä joukkueelle tuomittiin neljä kaksiminuuttista. Turnauksessa tehottomuudesta kärsinyt brittiryhmä ei kuitenkaan saanut tulosta aikaan.

Toiseen erään Yhdysvallat ryhdistäytyi. Se keskittyi huolelliseen pelaamiseen, ja lopulta syntyi ottelun avausmaali ajassa 28.20. Andrew Peeke juoni paikan ja Ben Meyers viimeisteli.

Kolmannen erän alkajaisiksi amerikkalaisten tuska helpotti lisää, kun Kieffer Bellows sujautti ylivoimalla Yhdysvaltain toisen maalin. Kolmisen minuuttia myöhemmin Bellows iski jälleen komealla yläkulmavedolla. Maalin jälkeen joukkueen otteissa näkynyt hermostuneisuus alkoi hellittää.

Yhdysvallat selvitti vielä yhden alivoiman ilman suuria vaikeuksia, ja päätöserän jälkipuolisko eteni vailla suuria kohokohtia lukemien säilyessä 3–0:ssa.

Voitollaan Yhdysvallat nousi kahdeksaan sarjapisteeseen, ja eroa kärkipaikkaa pitävään Ruotsiin on kolme pistettä. Joukkueet kohtaavat toisensa tulevana lauantaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle