Kaksi lauantain pääniittiä kurinpidon syyniin − Ilves pyysi itse käsittelyä Suomen tilanteesta

LIIGA / Uutinen
Lukon David Nemecekin hirmutaklaus eteni odotetusti kurinpidon käsittelyyn.
Kuva © Saana Hakala
Liiga tiedotti maanantaina asettaneensa kaksi viime lauantain kierroksella tapahtunutta pään tai niskan alueelle kohdistuvaa taklausta kurinpitokäsittelyyn.

Liigassa sattui ja tapahtui lauantain seitsemän ottelun kierroksella, kun samalle kierrokselle osui peräti kaksi päähän kohdistunutta taklausta, joista kumpikin johti itse ottelussa ulosajoon.

Koko viikonlopun puhuttanein tilanne nähtiin Porissa, Satakunnan derbyssä Ässien ja Lukon välillä, kun Lukon kookas tšekkipakki David Němeček teloi kovan niitin myötä Ässien junnutähti Otto Kivenmäen.

Vaarallisessa tilanteessa Kivenmäen kypärä lensi hänen päästään ja 19-vuotias lupaus löi päänsä ikävästi jäähän. Verinen Kivenmäki talutettiin kaukalosta ulos tilanteen seurauksena ja Němečekille annettiin välittömästi suihkukomennus. Kivenmäen tilan on kerrottu olevan vakaa.

Toinen pääosuma nähtiin Tampereella, Ilveksen ja KalPan välisessä taistossa, kun KalPa-sentteri Miikka Pitkänen pyyhkäisi Ilveksen kapteenin ja kultakypärän Eemeli Suomen nurin, osuessaan samalla tätä suoraan päähän.

Suomi jäi tilanteen jälkeen jään pintaan noin minuutiksi, mutta nousi sitten omin avuin pystyen lopulta pelaamaan ottelun loppuun. Pitkäselle tilanteesta tuomittiin pienen empimisen jälkeen suihkukomennus.

Tilanne asetettiin kurinpitoon Ilveksen itse tekemän käsittelypyynnön myötä.

Kummallakaan, Němečekillä tai Pitkäsellä ei ole tältä kaudelta aiempaa kurinpitohistoriaa. Kurinpitodelegaation päätökset annettaneen viimeistään tiistaina, KalPan sekä Lukon pelien jatkuessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle