Kaksi Stanley Cupia apuvalmentajana voittanut Derek Lalonde on Red Wingsin uusi päävalmentaja

NHL / Uutinen
Tampa Bay Lightningin apuvalmentajana Derek Lalonde pääsi nostamaan kannua kahdesti.
Kuva © Getty Images
49-vuotias yhdysvaltalainen on Detroit Red Wingsin historian 28. päävalmentaja.

Detroit Red Wings on palkannut seuraavaksi päävalmentajakseen Derek Lalonden, joka oli neljä edellistä kautta Tampa Bay Lightningin apuvalmentaja ja voitti peräkkäiset Stanley Cupit vuosina 2020 ja 2021.

Lalonde on ennestään tuttu Red Wingsin GM:lle Steve Yzermanille, sillä hän aloitti apuvalmentajana Lightningissa Yzermanin ollessa vielä seuran GM.

– Olen erittäin tyytyväinen saadessani ilmoittaa Derekin olevan uusi päävalmentajamme. Hän on todistanut eri sarjatasoilla olevansa erinomainen valmentaja ja uskomme, että hän on valmis ottamaan urallaan seuraavan askeleen Red Wingsin päävalmentajana, Yzerman kommentoi.

Myös Red Wingsin organisaatio on Lalondelle ennestään tuttu, sillä hän oli päävalmentajana seuran ECHL-farmijoukkueessa Toledo Walleyessa kausina 2014–16. Ensimmäisellä kaudellaan hänet palkittiin sarjan parhaana valmentajana.

– Olen innoissani nimityksestä tämän historiallisen seuran päävalmentajaksi. Olen valmis aloittamaan työt ja uskon, että Detroitissa on edessä valoisa tulevaisuus, Lalonde kommentoi.

ECHL:n lisäksi Lalondella on päävalmentajakokemusta AHL:stä Iowa Wildista kahden kauden ajalta ja USHL:stä, missä hän voitti mestaruuden vuonna 2012. Pelaajaurallaan Lalonde oli maalivahti ja lopetti pelaamisen yliopistosarjaan, mistä hän aloitti myös valmentamisen.

» Lähetä palautetta toimitukselle