Kaksi Flyersin työntekijää nosti kanteen seuran omistajia vastaan – Jääkoneiden kemikaalien väitetään aiheuttaneen harvinaisia verisairauksia

NHL / Uutinen
Jääkoneiden päästöjä syytetään muun muassa syövän aiheuttamisesta.
Kuva © Getty Images
Philadelphia Flyersin omistajia syytetään jääkoneiden päästöjen aiheuttamista sairauksista, omistajat pitävät väitteitä perusteettomina.

Kaksi Philadelphia Flyersin pitkäaikaista huoltajaa on nostanut kanteen seuran omistajia vastaan – kanteessa väitetään, että he olivat tietämättään altistuneet syöpää aiheuttaville kemikaaleille, joita on käytetty jääkoneissa Flyersin harjoituskeskuksessa Voorheesissa New Jerseyn osavaltiossa.

Jim McCrossin ja Sal Raffa väittävät oikeuden asiakirjoissa, että “heille on kehittynyt harvinainen sairaus suorana seurauksena toistuvasta ja pitkäkestoisesta altistuksesta” jääkoneissa käytetyille kemikaaleille.

Kanteen mukaan sekä McCrossin että Raffa sairastavat essentiaalista trombosytemiaa. Kyseessä on verisairaus, jossa luuydin tuottaa liikaa verihiutaleita. Lisäksi McCrossinilla on kanteen mukaan todettu myelofibroosi, joka on luuytimeen vaikuttava krooninen verisyöpä.

McCrossinin ja Raffan mukaan jääkoneissa käytettiin polttoaineita, jotka sisälsivät ja/tai tuottivat karsinogeenejä. Kantajien mukaan olisi ollut mahdollista käyttää jääkoneita, joissa ei tarvita karsinogeenisiä polttoaineita.

Kanteessa lisäksi väitetään, että seuran omistajat tiesivät tai heidän olisi pitänyt tietää, että jääkoneiden päivittäinen käyttö aiheutti karsinogeenisiä päästöjä harjoituskeskuksen sisätiloihin. McCrossin on työskennellyt kyseisissä tiloissa vuodesta 2000 ja Raffa vuodesta 2004, molemmat ovat edelleen Flyersin palkkalistoilla.

Seura ilmaisi tiedotteessaan, että työntekijöiden ja yleisön turvallisuus on aina ykkösprioriteetti. Tiedotteessaan Flyers kertoo tutkineensa McCrossinin ja Raffan väitteitä useiden kuukausien ajan, ja seuran mukaan väitteet ovat perusteettomia.

» Lähetä palautetta toimitukselle