Kai Suikkanen käänsi katseensa Baijeriin − kokenut valmentaja löysi uuden työpaikan Augsburgista

Muut Sarjat / Uutinen
Kai Suikkanen keskittyy seuraavaksi saksalaiseen jääkiekkoon.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Maailmaa nähnyt valmentaja jakaa osaamistaan seuraavaksi saksalaisessa DEL-sarjassa.

Kai Suikkanen on tehnyt päävalmentajasopimuksen Saksan pääsarjassa DELissä pelaavan Augsburger Pantherin kanssa.

63-vuotias valmentaja on työskennellyt viime vuodet eurooppalaisissa sarjoissa. Kolme edeltävää kautta Suikkanen työskenteli ICEHL-sarjan Dornbirner EC:n valmennuksessa, ja aiemmin hän oli kaksi kautta italialaisen EBEL-joukkue HC Bolzanon päävalmentajana.

Pantherin kausi on sujunut mollivoittoisesti, minkä takia seurajohto erotti edeltävän päävalmentajan Peter Russelin. Seura on tällä hetkellä DELin toiseksi viimeisellä sijalla kerrytettyään 30 pistettä yhtä monessa ottelussa.

Seuran toimitusjohtaja Lothar Sigl perustelee Suikkasen palkkaamista seuran urheilullisilla haasteilla.

− Keskustelun aika on ohitse, kyseessä on seuramme urheilullinen tulevaisuus. Kai Suikkanen on kokenut päävalmentaja, joka on kohdannut jääkiekon parissa erilaisia haasteita ja vaatimuksia eri maissa, Sigl perustelee päätöstä seuran tiedotteessa.

Suikkanen joutuu heti kovaan paikkaan, sillä tapaninpäivän ottelussa Panther kohtaa paikallisvastustaja RB Münchenin loppuunmyydyssä kotihallissaan. Runkosarjaa on jäljellä vielä 26 ottelua.

Suikkasen ohella joukkueen valmennuksessa on myös toinen suomalaisvalmentaja. Simo Vehviläinen vastaa panttereiden maalivahtivalmennuksesta sekä videovalmennuksesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Uutinen
Anrei Hakulisen ura jatkuu Saksan pääsarjassa
LIIGA | Muut Sarjat | 15.6.2023 14:24