Kahdet yt-neuvottelut läpikäyneen Pelicansin tilikausi tappiolle − muun muassa Valtteri Bottas yhtiön hallitukseen

LIIGA / Uutinen
Kaukalossa Pelicansilla oli ajoittain aihetta juhlaan.
Kuva © Timo Savela
Lahtelaisten liikevaihto viime kaudella oli hieman yli viisi miljoonaa euroa. Yhtiö joutui ottamaan kauden aikana myös lainaa.

Pelicans-konserni, johon kuuluvat Lahden Pelicans Oy sekä Pelicans Ravintola Oy, teki tilikaudella 2020−21 yhteensä 5 079 867 euron liikevaihdon. Edelliseen tilikauteen nähden laskua tuli noin 41 prosenttia.

Konserni teki tilikauden aikana lukuisia sopeuttamistoimia. Niiden jälkeen tulokseksi jäi 1 071 938 euron tappiot.

Lahtelaiset kävivät kauden aikana läpi kahdet yt-neuvottelut ja Tommi Kurkaa, Juho Ruoti ja Pasi Nurminen takasivat myös konsernille pääomalainan. Muun muassa näiden toimenpiteiden ja neljännesmiljoonan tuottaneen C-osakeannin myötä konserni säilytti maksukykynsä ja vakavaraisuutensa.

− Liikevaihdon pudotus ja liiketappio olivat raskaat, mutta vältyimme pahimmalta skenaariolta. Siitä haluan kiittää koko henkilöstöä, rahoitus- ja yhteistyökumppaneita, kannattajia sekä vanhoja ja uusia omistajia. Vaikeiden aikojen positiivisin asia on ollut huomata Pelicansin merkitys yhteisölle ja se pyyteetön tuki, mitä olemme saaneet, Pelicansin toimitusjohtaja Lauri Pöyhönen kommentoi tiedotteessa.

Pelicans-konsernin tulot jääkiekko-otteluiden tapahtumajärjestämisestä putosivat noin 3,2 miljoonalla eurolla.

Lahden Pelicans Oy järjesti torstaina yhtiökokouksen, jossa päätettiin yhtiön uusi hallitus. Siinä jatkavat puheenjohtaja Kurkaa, Ruoti sekä Sipe Santapukki. Uusina jäseninä mukaan tulevat hallitukseen palaava Nurminen, Ortek Oy:n toimitusjohtaja Risto Saloranta sekä formulatähti Valtteri Bottas.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Aihe

Koronavirus

Pandemiaksi kehittynyt koronavirus-epidemia vaikuttaa suuresti kiekkosarjoihin Suomessa ja ulkomailla. Tältä sivulta löydät kootusti kaikki koronavirus-uutiset.

Uutinen
NHL tuomitsi Evander Kanen tuhtiin pelikieltoon koronasääntöjen rikkomisesta − ESPN: hyökkääjä väärensi rokotustodistuksensa
19.10.2021 10:54
Kanen panna kestää 21 runkosarjaottelun ajan. Kaneen kohdistui myös syytöksiä kotiväkivallasta, mutta tutkinnassa ei löytynyt siitä riittävää näyttöä.
Uutinen
HPK:n ja Pelicansin välinen harjoitusottelu peruttiin vain hetkeä ennen avauskiekkoa – syynä Pelicansin joukkueen jäsenen koronatartunta
2.9.2021 19:08
Peruutuksesta tiedotettiin noin kymmenen minuuttia ennen ottelua. Hämeen Sanomien tietojen mukaan joukkueet ehtivät käydä jäällä lämmittelemässä normaalisti.
Haastattelu
Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi: "Ylivoimainen enemmistö rokotettu viimeistään, kun kausi alkaa"
28.8.2021 9:30
Kallioniemen mukaan Liiga-seurat ovat rokottautuneet ahkerasti. Alkavalla kaudella joukkuekaranteenien uhka on poistumassa.

Lue myös