Kahden joukkueen kausi päättyi Naisten Liigassa torstaina − ennakkosuosikeilla haasteita puolivälierissä

Naisten Liiga / Uutinen
Ilveksen tie tyssäsi puolivälieriin.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa
Ilveksen ja Team Kuortaneen kaudet tulivat päätökseensä torstaina. Alkusarjan ylivoimaiset sarjan kärkijoukkueet Kiekko-Espoo ja HIFK joutuvat vielä tahkoamaan puolivälieriä.

Naisten Liigan torstain kierroksella kaksi neljästä ottelusarjasta ratkesi. TPS voitti Ilveksen maalein 3−1 ja eteni välieriin otteluvoitoin 3−0. Niin ikään suoraan kolmessa ottelussa tiensä neljän parhaan joukkoon selvitti Team Kuortaneen kaatanut Kärpät.

Estelle Duvin syötti TPS:n kaikki kolme maalia, kun joukkue voitti sarjan kolmannessa kamppailussa Ilveksen 3−1. Kärpät oli Oulussa pelatussa ottelussa selvästi kuortanelaisia parempi ja voitto irtosikin selvällä viiden maalin marginaalilla. Loppuluvut olivat 6−1. Kärppien Jonna Yli-Mäenpää tehtaili 1+4=5 pistettä.

KalPa kiusasi alkusarjan voittanutta Kiekko-Espoota aivan ottelun loppuhetkillä, kun Elli Mäkelä iski 3−2-voittomaalin viimeisellä minuutilla. Johanna Juutilainen viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin. Kuopiolaisten maalilla Tiina Ranne koppasi hurjat 73 torjuntaa.

Myöskään alkusarjan kakkonen HIFK ei saanut vielä sarjaansa HPK:ta vastaan poikki, vaikka helsinkiläiset torstaina 3−1-voiton kaapivatkin. Sekä Kiekko-Espoo−KalPa että HIFK−HPK ovat nyt otteluvoittojen suhteen tilanteessa 2−1.

Muokattu: 31.3.2022, kello 21.03: KalPan kolmannen maalin tekijäksi korjattu Elli Mäkelä.

» Lähetä palautetta toimitukselle