Kahdeksankertainen maailmanmestari Kacey Bellamy lopettaa mittavan uransa

MAAJOUKKUE / Uutinen
Bellamy edusti Yhdysvaltoja useissa arvokisoissa.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Yhdysvaltalaisen jääkiekon menestyneimpiin naispelaajiin lukeutuva puolustaja Kacey Bellamy pelasi maajoukkueessa 15 peräkkäistä kautta. Hän voitti urallaan yhdeksän arvokisakultaa.

Kacey Bellamy, 34, lopettaa pelaajauransa. Hän ilmoitti päätöksestään Instagram-tilillään. Yhdysvaltalainen ehti uransa aikana pelata kymmenessä MM-turnauksessa ja kolmissa olympialaisissa. Hän edusti maataan 12 peräkkäistä vuotta arvokisatasolla.

Mitalisaldoksi hän niputti kahdeksan maailmanmestaruutta, olympiakullan, kaksi olympiahopeaa ja yhden MM-hopean.

Seuratasolla hän voitti uransa aikana kolme CWHL:n mestaruutta ja yhden WNHL:n mestaruuden.

− Vaikka tämä päätös on kova, tiedän sydämessäni sen olevan oikea. Olen päättänyt astua sivuun pelikentiltä ja aloittaa uuden luvun elämässäni, Bellamy sanoi NBC:lle antamassaan haastattelussa.

Bellamy teki maajoukkuedebyyttinsä vuonna 2006. Siitä alkoi putki, joka kesti aina vuoteen 2020 asti. Hän jakaa Hillary Knightin kanssa ennätyksen MM- ja olympiakultamitalien määrässä Yhdysvaltalaisessa naiskiekossa. 

− Kaceyssä oli hienoa joukkuekaverina se, että hän tiesi vaikutuksensa joukkueeseen, vaikkei sitä oltu kirjoitettu auki, pitkän linjan yhdysvaltalainen pelaaja Angela Ruggiero luonnehti Bellamya Pyeongjangin olympialaisissa 2018.


Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön Kacey Bellamy (@kaceybellamy22) jakama julkaisu

» Lähetä palautetta toimitukselle