Kaapo Kakko nappasi pisteen paluuottelussaan – Rangersilla toinen tylyn ylivoimainen peliesitys Devilsiä vastaan

Islanders pelaa ja voittaa joukkueena. Carter Hutton on Sabresin maalilla kovin yksinäinen.
Kaapo Kakko palasi pelikentille kaatamaan Devilsiä. Hampaattomasta Sabresistä ei ollut vastusta jämäkälle Islandersille. Predators romahti Barkovin johtamalle Panthersille.

Rangersin tehokkuus jälleen myrkkyä Devilsille

Kaapo Kakko palasi karanteenin jälkeen tositoimiin New York Rangersin ottaessa toisen peräkkäisen loistovoiton New Jersey Devilsistä. Suomalainen pääsi heti avauserässä jopa pisteiden makuun: Kakon hyökkäysalueen katkosta Chris Kreider jatkoi kiekon maalin eteen Ryan Stromelle, joka ei erehtynyt. Rangers johti siinä vaiheessa 2–0.

Peliään viime viikkojen aikana tuntuvasti parantanut Rangers ei kavahtanut edes Devilsin peräkkäisistä hyökkäyksistä syntyineitä tasoitusmaaleja, vaan ottelu säilyi valkopaitojen vahvassa kontrollissa. Kevin Rooney palautti Rangers-johdon Filip Chytilin loistopassista vielä ennen taukoa, ja kolmannessa erässä Rangers teki tarvittavan puolustaessaan voiton.

Päivä ei hymyillyt Devilsin suomalaisille. Liian holtittomasta mailankäytöstä rangaistu Sami Vatanen katseli jäähyaitiosta käsin, miten Adam Fox sijoitti ylivoimalla Rangersin avausmaalin. Janne Kuokkanen jäi vaille tehomerkintöjä ja +/- -sarakkeeseen jäi yhden asteen pakkanen.

Sabresin ahdingolle ei näy loppua

Buffalo Sabresin sysimusta talvi sai jatkoa New Islandersin vieraana. Kokoonpanoa oli päätetty muokata ennen ottelua, ja rivistöstä pudotettiin Henri Jokiharju ja Tage Thompson.

Sabresin pirteä alkuvaihe hyytyi viimeistään toisessa erässä, kun joukkueiden tasoerot tulivat ilmi. Joka osa-alueella paremmin toiminut Islanders teki tylyin sanoin ja lukemin lopun Sabresin pyristelystä. Long Islandin ylpeys mätti neljä maalia, ja sellaisista silloista Sabres ei ole tavannut nousta tällä kaudella. Joukkue on viimeisen kuukauden pelaamistaan 12 ottelusta voittanut vaivaiset kaksi.

Penguins venyi voittoon Pennsylvanian trillerissä

Jos olivat New Yorkin ottelut melko selväsanaisia, oli Pennsylvanian derby vauhdikas, jännittävä ja viihdyttävä kiekkonäytös. Näyttäviä maaleja syntyi puolin ja toisin melkein tasatahtia, ja pienten marginaalien pelissä erikoistilanteet näyttelivät suurta roolia.
Erityisen muistettava oli Travis Konecnyn ja Scott Laughtonin järjestämä, ensin mainitun jääkylmään viimeistelyyn päätynyt klap-klap -hyökkäys jäi Penguins-puolustuksen ja Tristan Jarryn mieliin kummittelemaan.

Pudotuspeliviivan tuntumaan jämähtänyt Penguins nappasi lopulta tuiki tärkeät sarjapisteet taskuun - Jared McCannin tökkäisy kolmannen erän puolivälissä jäi voittomaaliksi.

Panthers ei antanut Predatorsille mahdollisuuksia

Florida Panthers ei antanut lauantain uusintakohtaamisessa Nashville Predatorsille armoa. Eeli Tolvanen iski ottelun avausmaalin Predatorsille ylivoimalla viiden minuutin pelin jälkeen. Tolvasen osuma oli kuitenkin laiha lohtu, sillä Aaron Ekblad tasoitti pelin minuutti ennen loppua

Toinen erä oli täyttä Panthersin hallintaa. Ensin Jonathan Huberdeau iski läpiajosta vieraat 2–1-johtoon minuutin pelin jälkeen. Erän puolivälissä maalitilinsä kuluvan kauden osalta avannut Noel Acciari vei 2–1-vastahyökkäyksen päätteeksi Panthersin kahden maalin karkumatkalle. Acciari osui uudelleen minuutti ennen loppua iskemällä Keith Yandlen laukauksesta tulleen irtokiekon sisään ja peli oli 4–1.

Viktor Arvidsson herätteli Predatorsia mukaan peliin kaventamalla lukemiksi 4–2, kun kolmatta erää oli ehditty pelata 19 sekuntia. Panthers kuitenkin ratkaisi pelin kolmannen erän lopussa, kun Frank Vatrano viimeisteli 5–2-lukemat Aleksander Barkovin loistosyötöstä. Tunteet kuumenivat, kun Radko Gudas ja Nick Cousins ottivat yhteen nyrkkihippojen merkeissä. Cousinsille tuomittiin tilanteesta myös kahden minuutin jäähy poikittaisesta mailasta. Hetkeä myöhemmin Acciari kruunasi hattutemppunsa sinetöimällä Panthersin 6–2-voiton.

Pekka Rinteelle kirjattiin Predatorsin maalilla 26 torjuntaa. Voiton myötä Panthers kasvatti pisteputkeaan viiden ottelun mittaiseksi. Erik Haulan iltapuhde oli murheellinen, sillä hänen tehosaldonsa oli neljä maalia pakkasen puolella. Myös Mikael Granlund keräsi miinuksia kahden maalin edestä.