Kaapo Kähköselle kaksivuotinen jatkosopimus − jälkimmäinen sopimusvuosi yksisuuntainen

NHL / Uutinen
Kaapo Kähkönen debytoi vakuuttavasti Wildin maalilla.
Kuva © Getty Images
Minnesota Wild on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen Kaapo Kähkösen kanssa.

Minnesota Wild ilmoitti maanantaina kiinnittäneensä Kaapo Kähkösen kaksivuotiseen jatkosopimukseen, jonka arvo on 1,45 miljoonaa dollaria. Sopimuksen jälkimmäinen vuosi on yksisuuntainen.

24-vuotias Kähkönen oli viime kaudella yksi AHL-seura Iowa Wildin tukipilareista. 34 ottelussa Kähkönen saalisti 25 voittoa ja seitsemän nollapeliä, kumpikin oli eniten koko liigassa. Hänen torjuntaprosenttinsa 92,7 oli liigan neljänneksi paras. Kähkönen palkittiin Baz Alstender-palkinnolla AHL:n parhaana maalivahtina. Lisäksi hänet nimettiin liigan ykköstähdistöön. Kähkönen valittiin myös AHL:n helmikuun tulokkaaksi.

Kähkönen teki NHL-debyyttinsä 26. marraskuuta 2019 ottelussa New Jersey Devilsiä vastaan. Hän torjui Wildin 3−2-voittoon päättyneessä ottelussa 32 laukausta. Joulukuussa Kähkönen teki uuden tulokasvahtien seuraennätyksen, kun hän torjui 44 laukausta Florida Panthersia vastaan. Wild voitti ottelun 4−2. Samalla hänestä tuli seurahistorian viides maalivahti, joka on voittanut kaksi ensimmäistä NHL-otteluaan. Kähkönen pelasi Wildin maalilla yhteensä neljä ottelua, joista hän saalisti kolme voittoa. 

Wildin vuonna 2014 neljännellä kierroksella varaama Kähkönen on pelannut AHL:ssä 73 ottelua, joista hänellä on saldona 42 voittoa ja 13 nollapeliä.

» Lähetä palautetta toimitukselle