KHL:n pudotuspeliformaatti uusiksi – pelit jatkuvat ilman Jokereita ja Barysia

KHL / Uutinen
SKA ei pääsekään rallatellen jatkoon Jokereiden vetäydyttyä KHL:sta.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
KHL tiedotti myöhään maanantai-iltana, että sarjan pudotuspelit keskeytetään viikon ajaksi. Toisin kuin kaikki muut huippusarjat, KHL ei kuitenkaan luovu sarjan läpiviennistä koronaviruspandemian suitsimiseksi.

KHL:n pudotuspelit keskeytetään viikon ajaksi. Syy ei kuitenkaan suoranaisesti ole väestön suojeleminen koronavirusuhan takia. 

Helsingin Jokerit ja Barys Nur-Sultan vetäytyivät jatkopeleistä kumpikin maansa koronavirustilanteen takia. Jokereille oli aiemmin tarjottu mahdollisuutta pelata koko puolivälieräsarja SKA:ta vastaan Pietarissa ilman yleisöä, mutta seura ei tähän suostunut. Kazakstaniin puolestaan on julistettu kansallinen hätätila, joten myös Barysin vetäytyminen oli sangen odotettu päätös. 

Tähän liittyen KHL tiedotti myöhään maanantai-iltana Suomen aikaa keskeyttävänsä pudotuspelit viikoksi suunnitellakseen uuden sarjaohjelman jäljelle jääneille kuudelle venäläisjoukkueelle. Luopuneiden Jokereiden ja Barysin vastustajat SKA ja Sibir eivät siis saa suoraa paikkaa neljän parhaan joukkoon, konferenssifinaaleihin.

KHL:n mestaruudesta, Gagarin Cupista, pelaavat tällä kaudella vielä läntisessä konferenssissa Moskovan TsSKA, Moskovan Dinamo sekä Pietarin SKA ja itäisessä konferenssissa Ak Bars Kazan, Sibir Novosibirsk sekä Salavat Julajev Ufa.

KHL on tällä hetkellä maailman parhaista jääkiekkoliigoista ainoa, joka ei ole keskeyttänyt kauttaan koronaviruspandemian takia.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Aihe

Koronavirus

Pandemiaksi kehittynyt koronavirus-epidemia vaikuttaa suuresti kiekkosarjoihin Suomessa ja ulkomailla. Tältä sivulta löydät kootusti kaikki koronavirus-uutiset.

Uutinen
HPK:n ja Pelicansin välinen harjoitusottelu peruttiin vain hetkeä ennen avauskiekkoa – syynä Pelicansin joukkueen jäsenen koronatartunta
2.9.2021 19:08
Peruutuksesta tiedotettiin noin kymmenen minuuttia ennen ottelua. Hämeen Sanomien tietojen mukaan joukkueet ehtivät käydä jäällä lämmittelemässä normaalisti.
Haastattelu
Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi: "Ylivoimainen enemmistö rokotettu viimeistään, kun kausi alkaa"
28.8.2021 9:30
Kallioniemen mukaan Liiga-seurat ovat rokottautuneet ahkerasti. Alkavalla kaudella joukkuekaranteenien uhka on poistumassa.
Uutinen
Kahdet yt-neuvottelut läpikäyneen Pelicansin tilikausi tappiolle − muun muassa Valtteri Bottas yhtiön hallitukseen
26.8.2021 14:42
Lahtelaisten liikevaihto viime kaudella oli hieman yli viisi miljoonaa euroa. Yhtiö joutui ottamaan kauden aikana myös lainaa.

Lue myös