KHL:n pudotuspeliformaatti uusiksi – pelit jatkuvat ilman Jokereita ja Barysia

KHL / Uutinen
SKA ei pääsekään rallatellen jatkoon Jokereiden vetäydyttyä KHL:sta.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
KHL tiedotti myöhään maanantai-iltana, että sarjan pudotuspelit keskeytetään viikon ajaksi. Toisin kuin kaikki muut huippusarjat, KHL ei kuitenkaan luovu sarjan läpiviennistä koronaviruspandemian suitsimiseksi.

KHL:n pudotuspelit keskeytetään viikon ajaksi. Syy ei kuitenkaan suoranaisesti ole väestön suojeleminen koronavirusuhan takia. 

Helsingin Jokerit ja Barys Nur-Sultan vetäytyivät jatkopeleistä kumpikin maansa koronavirustilanteen takia. Jokereille oli aiemmin tarjottu mahdollisuutta pelata koko puolivälieräsarja SKA:ta vastaan Pietarissa ilman yleisöä, mutta seura ei tähän suostunut. Kazakstaniin puolestaan on julistettu kansallinen hätätila, joten myös Barysin vetäytyminen oli sangen odotettu päätös. 

Tähän liittyen KHL tiedotti myöhään maanantai-iltana Suomen aikaa keskeyttävänsä pudotuspelit viikoksi suunnitellakseen uuden sarjaohjelman jäljelle jääneille kuudelle venäläisjoukkueelle. Luopuneiden Jokereiden ja Barysin vastustajat SKA ja Sibir eivät siis saa suoraa paikkaa neljän parhaan joukkoon, konferenssifinaaleihin.

KHL:n mestaruudesta, Gagarin Cupista, pelaavat tällä kaudella vielä läntisessä konferenssissa Moskovan TsSKA, Moskovan Dinamo sekä Pietarin SKA ja itäisessä konferenssissa Ak Bars Kazan, Sibir Novosibirsk sekä Salavat Julajev Ufa.

KHL on tällä hetkellä maailman parhaista jääkiekkoliigoista ainoa, joka ei ole keskeyttänyt kauttaan koronaviruspandemian takia.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Aihe

Koronavirus

Pandemiaksi kehittynyt koronavirus-epidemia vaikuttaa suuresti kiekkosarjoihin Suomessa ja ulkomailla. Tältä sivulta löydät kootusti kaikki koronavirus-uutiset.

Uutinen
HIFK:n U18-joukkueessa todettiin koronatartunta − altistuneita muissakin ikäluokissa
28.9.2020 12:40
HIFK:n U18-joukkueen pelaajalla on todettu koronavirustartunta. Koko U18-joukkue on karanteenissa ja lisäksi karanteenissa on pelaajia U20- ja U16-joukkueista.
Kolumni
Liiga ei voi vain paeta viranomaisten selän taakse, jos kautta halutaan pelata vielä marraskuussa
27.9.2020 10:24
Toistaiseksi Liigan ja sen seurojen suunnitelmat tuhansien katsojien ottamiseen sisään kiekkokatsomoihin vaikuttavat auttamattoman puutteellisilta. Tehdään se minimi, mitä viranomaiset juuri nyt vaativat ja toivotaan parasta.
Artikkeli
Lukko-pomo Sahlstedt sanoo sen suoraan: koronakriisi voi jättää aukkoja Liiga-kartalle
25.9.2020 14:08
Korona voi koitua kohtalokkaaksi Liiga-yhteisössä. Kalle Sahlstedt kaipaa selkeämpiä linjoja vaikeuksien selättämiseen.

Lue myös