KHL:n pudotuspeliformaatti uusiksi – pelit jatkuvat ilman Jokereita ja Barysia

KHL / Uutinen
SKA ei pääsekään rallatellen jatkoon Jokereiden vetäydyttyä KHL:sta.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
KHL tiedotti myöhään maanantai-iltana, että sarjan pudotuspelit keskeytetään viikon ajaksi. Toisin kuin kaikki muut huippusarjat, KHL ei kuitenkaan luovu sarjan läpiviennistä koronaviruspandemian suitsimiseksi.

KHL:n pudotuspelit keskeytetään viikon ajaksi. Syy ei kuitenkaan suoranaisesti ole väestön suojeleminen koronavirusuhan takia. 

Helsingin Jokerit ja Barys Nur-Sultan vetäytyivät jatkopeleistä kumpikin maansa koronavirustilanteen takia. Jokereille oli aiemmin tarjottu mahdollisuutta pelata koko puolivälieräsarja SKA:ta vastaan Pietarissa ilman yleisöä, mutta seura ei tähän suostunut. Kazakstaniin puolestaan on julistettu kansallinen hätätila, joten myös Barysin vetäytyminen oli sangen odotettu päätös. 

Tähän liittyen KHL tiedotti myöhään maanantai-iltana Suomen aikaa keskeyttävänsä pudotuspelit viikoksi suunnitellakseen uuden sarjaohjelman jäljelle jääneille kuudelle venäläisjoukkueelle. Luopuneiden Jokereiden ja Barysin vastustajat SKA ja Sibir eivät siis saa suoraa paikkaa neljän parhaan joukkoon, konferenssifinaaleihin.

KHL:n mestaruudesta, Gagarin Cupista, pelaavat tällä kaudella vielä läntisessä konferenssissa Moskovan TsSKA, Moskovan Dinamo sekä Pietarin SKA ja itäisessä konferenssissa Ak Bars Kazan, Sibir Novosibirsk sekä Salavat Julajev Ufa.

KHL on tällä hetkellä maailman parhaista jääkiekkoliigoista ainoa, joka ei ole keskeyttänyt kauttaan koronaviruspandemian takia.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Aihe

Koronavirus

Pandemiaksi kehittynyt koronavirus-epidemia keskeyttää jääkiekkosarjoja ympäri maailman. Tältä sivulta löytyy kootusti kaikki koronavirus-uutiset.

Artikkeli
Telia kiistää mietteet Liigasta luopumisesta, neuvottelut kauden rahoista ovat kesken – "En usko, että isoa ongelmaa"
3.4.2020 18:58
Telia vahvistaa neuvottelevansa paraikaa Liigan kanssa siitä, millainen Telian maksama mediaoikeusraha on äskettäin päättyneeltä, keskeytyneeltä kaudelta. Telian Olli-Pekka Takanen sanoo, että Telia haluaa jatkaa kumppanuutta vastaisuudessakin.
Uutinen
Kolumni
Näkemys: Valoa koronakevääseen – Telian päätös näyttää liigan klassikko-otteluja on upea kulttuuriteko
2.4.2020 11:36
Nostalgiaottelut ovat rajoitusten ja eristäytymisen keskellä elävän jääkiekkokansan apatiaan parasta mahdollista lääkettä.

Lue myös