KHL-seura pohtii Tomek Valtosta päävalmentajakseen – "Kyllähän siellä jotain vähän"

MAAJOUKKUE, KHL, Muut Sarjat / Uutinen
Valtonen on viime ajat luotsannut Puolan maajoukkuetta.
Kuva © Timo Savela
Kazakstanissa on kiinnostuttu Puolan maajoukkueen päävalmentajan, Tomek Valtosen palveluksista.

Puolan maajoukkuetta ja Allsvenskanin Mora IK:ta viime kaudella valmentanut Tomek Valtonen on saamassa uuden pestin KHL:sta. Puolalaislähteiden mukaan hän kuuluu ykkössuosikkeihin Barys Nur-Sultanin uudeksi päävalmentajaksi.

Kazakstanilainen KHL-seura on etsinyt korvaajaa Lokomotiviin siirtyvälle päävalmentajalleen, Andrei Skabelkalle. Hän on Barys-pestinsä aikana toiminut myös Kazakstanin maajoukkueen päävalmentajana. Sama kaksoisrooli on nyt tarjolla Valtoselle, jonka sopimus Puolan maajoukkueen kanssa on katkolla tänä kesänä.

"Totta kai Kazakstanin valmentaminen kiinnostaa"

– Minulla ei tällä hetkellä ole sopimusta, joten totta kai työt kiinnostaa. Juurikaan enempää en pysty kommentoimaan. Kaikki mahdollisuudet kiinnostavat, mutta mitään varmaa ei ole, kommentoi Valtonen Jatkoajalle.

Pitääkö siis paikkansa, että kontakti Barysiin on?

– Kyllähän siellä jotain vähän. En ole ollut tänään yhteydessä agenttiini, joten on hankalaa kommentoida.

Mahdollista pestiä Kazakstanissa Valtonen pitää motivoivana.

– Totta kai myös Kazakstanin maajoukkueen valmentaminen kiinnostaa. Sehän olisi iso juttu. Olen ollut kaksi vuotta Puolan mukana, ja se on ollut todella hauskaa. Siellä on saatu hyviä asioita aikaan. Maajoukkuevalmentaminen on ollut minulle mieluisaa, mutta en pysty senkään osalta kommentoimaan tämän enempää, Valtonen kertoo.

Valtonen kommentoi asiaa Suomessa ensimmäisenä Iltalehdelle.

Puolalaisen hokej.net-julkaisun mukaan ajatus Valtosen pestaamisesta Kazakstaniin on perua olympiakarsintaturnauksesta helmikuulta. Nur-Sultanissa pelatussa ottelussa Valtosen luotsaama Puola päihitti pitkälti KHL-pelaajista koostuneen Kazakstanin luvuin 3-2 ja eteni seuraavaan karsintavaiheeseen.

Valtonen on urapolullaan näin kahden vaiheilla: jatkaako olympiaunelman tavoittelua piskuisen Puolan kanssa vai siirtyäkö kertaluokkaa laadukkaamman Kazakstanin peräsimeen.

Suomessa Valtonen on valmentanut Liigassa Jokereita ja Sportia. Hän on myös toiminut Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen valmennuksessa niin päävalmentajana kuin apuvalmentajana.

» Lähetä palautetta toimitukselle