KHL pyytää THL:ää harkitsemaan Jokereiden kahden viikon karanteenin perumista

KHL / Uutinen
Jokerit asetettiin kahden viikon karanteeniin Neftehimik-ottelun jälkeen.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
KHL on lähestynyt Terveyden ja hyvinvoinnin laitosta pyynnöllä perua Helsingin Jokereiden kahden viikon karanteenin. Jokerit asetettiin karanteeniin sen jälkeen, kun neljällä Neftehimik Niznekamskin pelaajalla todettiin koronavirustartunta Helsingissä pelatun ottelun jälkeen.

KHL on lähestynyt Terveyden ja hyvinvoinnin laitosta pyynnöllä perua Helsingin Jokereiden kahden viikon karanteenin, jota se pitää turhana. Jokerit asetettiin karanteeniin sen jälkeen, kun neljällä Neftehimik Niznekamskin pelaajalla todettiin koronavirustartunta Helsingissä pelatun ottelun jälkeen.

KHL selvensi omilla verkkosivuillaan Neftehimikin tilannetta perjantaiaamuna. Liigan mukaan kaikki joukkueen pelaajat testattiin syyskuun 6. ja 8. päivä, ennen lentoa Helsinkiin. Näissä testeissä ei löytynyt yhtään positiivista koronatapausta.

Riiassa syyskuun 10. päivä tehdyissä testeissä löytyi seitsemän positiivista tapausta, joista vain neljä vahvistettiin myöhemmin. KHL:n mukaan positiivisten testien antajille tehtiin Riiassa vasta-ainetestit jotka osoittivat, että testien antajat olivat todellisuudessa terveitä ja olivat sairastaneet koronan jo aiemmin.

Neftehimik matkasi takaisin Venäjälle ja koko joukkue testattiin vielä uudestaan. Kaikki, myös neljän Riiassa positiivisen antaneen toimijan, testit olivat negatiivisia.

KHL:n mukaan Jokereiden kahden viikon karanteeni on täten turha.
KHL korostaa tiedotteessaan kunnioittavansa kaikkia THL:n tekemiä toimenpiteitä koronaviruksen etenemisen estämiseksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle