KHL-pelaajien vyöry Liigaan jatkuu − KalPa nappasi kokeneen Nikita Pivtsakinin

LIIGA / Uutinen
Pivtsakin pelasi Venäjän paidassa Helsingin EHT-turnauksessa vuonna 2014.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
KalPa vahvistaa puolustuskalustoaan kokeneella, yli 500 KHL-ottelua pelanneella Nikita Pivtsakinilla.

Nikita Pivtsakin on tehnyt KalPan kanssa loppukauden mittaisen sopimuksen. 30-vuotias puolustaja siirtyy kuopiolaisryhmään KHL-joukkue Amur Habarovskista. Kuluvalla kaudella Pivtsakin pelasi KHL:ssä 30 ottelua ja teki niissä tehot 1+1=2.

− Alkuviikosta selvisi, että Jesper Mattila ja Kim Nousiainen ovat pidempään sivussa, joten tarvitsimme lisävahvistusta puolustusosastoomme. Olemme erittäin iloisia, että saimme Nikitan meille ja hän pääsee jo ensi viikolla pelaamaan KalPa-paidassa, kommentoi KalPan urheilujohtaja Anssi Laine.

Venäläispuolustaja on pelannut urallaan yhteensä 585 KHL:n runkosarja -ja pudotuspeliottelua. Hänen seurojaan ovat olleet Spartak Moskova, CSKA Moskova, Avangard Omsk sekä Metalurg Magnitokorsk. Siirto KalPaan on hänelle ensimmäinen pesti kotimaansa ulkopuolella.

Pivtsakinilta löytyy myös kahdeksan maaottelua Venäjän paidassa. Juniorivuosinaan hän pelasi myös ikäkausimaajoukkueissa ja oli muun muassa voittamassa keväällä 2011 alle 20-vuotiaiden MM-kultaa. Alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa hän saavutti puolestaan hopeaa keväällä 2009.

− Hän tuo puolustukseemme lisää jämäkkyyttä pitkän KHL-kokemuksensa myötä. Odotamme, että hän tuo mukanaan myös johtajuutta ja rauhallisuutta puolustuspään pelaamiseen. Nikita on valmis pelaamaan heti, kun hän saapuu Kuopioon, Laine kertoi.

Pivtsakin on jo neljäs kuluvalla viikolla Liigaan KHL:stä siirtynyt pelaaja: Jukurit hankki aiemmin puolustaja Stanislav Garejevin, Ilves hyökkääjä Ivan Nikolishinin ja Kärpät hyökkääjä Kirill Slepetsin.

» Lähetä palautetta toimitukselle