K-Vantaa nappasi Nordgrenin, myös Espooseen ja Kajaaniin Liiga-kokemusta

MESTIS / Uutinen
Nordgren palaa Lahdesta pääkaupunkiseudulle.
Kuva © Tiia Mahkonen
Mestis-joukkueiden kilpavarustelu jatkui myös juhannuksen jälkeisellä viikolla. Viikon nimekkäin kiinnitys tuli Vantaalta, kun 80 liigaottelua pelannut Niklas Nordgren siirtyy lohipaitaan. Myös Kiekko-Espoo ja Hokki hankkivat kokoonpanoihinsa pääsarjakokemusta.

Niklas Nordgren Kiekko-Vantaan hyökkäykseen

Kiekko-Vantaa on solminut sopimuksen Niklas Nordgrenin kanssa. 23-vuotias laitahyökkääjä on pelannut yhteensä 80 liigaottelua ja käynyt myös lainamiehenä Mestiksessä useampaan otteeseen.

Vuonna 2018 NHL:ään varattu Nordgren pelasi nuorena eri ikäkausimaajoukkueissa, mutta loukkaantumiset ja rikkonaiset kaudet ovat jarruttaneet hänen uraansa aikuisten sarjoissa. Viime kaudella hän pelasi ainoastaan neljätoista ottelua Pelicansissa ja yhden Peliitoissa.

– Koen, että tämä on minulle paras paikka tässä kohtaa: iso rooli, toiveissa ehjä kausi ja pääsee pelaamaan lähellä kotia. Hyökkäyspäässä tietenkin pyrin tekemään tulosta, mutta koen olevani myös hyvä kahden suunnan pelaaja, Nordgren kertoo.

Kiekko-Vantaasta on liikettä myös pois päin, kun Matias Laaksonen siirtyy Ruotsin kolmannella sarjatasolla pelaavan Tyringe SoSS:n riveihin.

Hermes-puolustukseen tärkeät jatkajat

Hermeksen viime kauden kärkipelaajiin kuuluneet Aapo Ahola ja Jerkko Rämö jatkavat Kokkolassa myös ensi kaudella.

– Saimme sorvattua kaksi huippukovaa ja tärkeää sopimusta! Nämä "veljekset" ovat kiekollisessa pelissään sarjan eliittiä ja kaiken lisäksi pukukopin kiistattomia hengenluojia, seuran urheilutoimenjohtaja Petri Vehmanen riemuitsee.

Sekä Ahola että Rämö iskivät viime kaudella piste-ennätyksensä uusiksi. Ahola (8+32) oli kokkolalaisten tehokkain ja Rämö (10+18) toiseksi tehokkain puolustaja runkosarjassa.

23-vuotias Ahola on pelannut Mestistä tehokkaasti jo neljän kauden ajan. Hänen aiempia seurojaan ovat Kiekko-Vantaa, IPK ja Peliitat. Saman ikäinen Rämö debytoi puolestaan Mestiksessä kaudella 2021–22 Peliitoissa.

Vehmasen mukaan joukkueeseen etsitään vielä muutamaa puolustajaa ja hyökkääjää ennen jääharjoitusten alkamista elokuussa.

Kiekko-Pojille kolme uutta sopimusta

Joensuun Kiekko-Poikien hyökkäys täydentyy kolmella 20-vuotiaalla nuorukaisella.

Espoolaislähtöinen Patrick Isiguzo palaa Suomeen Pohjois-Amerikasta, jossa pelasi viime kauden Wisconsin Windigon joukkueessa NAHL-juniorisarjaa. Ennen rapakon taakse siirtymistään Isiguzo toimi Kiekko-Espoon U20-joukkueen kapteenina.

Muut uusista hyökkääjistä, Riku Vähäniitty ja Valtteri Vaittinen, ovat sen sijaan joensuulaisten omia kasvatteja. Vähäniitty palaa kotikaupunkiinsa Jyväskylästä, jossa pelasi kaksi edelliskautta JYPin U20-miehistössä. Vaittinen on puolestaan pelannut koko uransa Joensuussa.

Espooseen ja Kajaaniin Liiga-kokemusta

Kiekko-Espoo jatkoi joukkueensa rakentamista kiinnittämällä Eetu Paasovaaran. Mestiksessä tehokasta jälkeä tehnyt hyökkääjä palaa Suomeen yhden Ranskassa vietetyn kauden jälkeen.

Mestiksessä Paasovaara on pelannut 79 ottelua Hermeksessä ja lisäksi neljä ottelua IPK:ssa yhteistehoin 15+49. Viime kausi Ranskassa tuotti tilille 37 ottelussa tehot 13+19.

Paasovaara on pelannut myös Liigassa 35 ottelua KooKoon paidassa tehoin 1+2.

Hokki-hyökkäys täydentyy puolestaan Iivari Säkkisellä. Säkkinen, 21, on lähtöisin Oulusta, mutta pelannut viime vuodet Raumalla. Lukon Liiga-joukkueessa Säkkinen on pelannut yhteensä 40 ottelua.

Viime kausi Säkkisellä sujui pääosin raumalaisten U20-miehistössä, jossa hän teki 29 ottelussa pisteet 6+9.

– Haluan ottaa seuraavan stepin urallani. Olen myös kuullut hyvää Hokin ja Kainuun Prikaatin yhteistyöstä, joka helpottaa intin käyntiä urheilijan näkökulmasta, Säkkinen kertoo.

Lisäksi Hokin hyökkäys vahvistuu 1+1-vuotisella sopimuksella Atte Peltosella. 21-vuotias hyökkääjä on käynyt läpi Pelicansin junioripolun. 

Hokin päävalmentaja Pasi Räsänen odottaa Peltosen tuovan erityisesti leveyttä Hokin hyökkäyspäähän.

– Peltosella on kova into päästä näyttämään Mestiksessä taitojaan. Hän on hyvät perustaidot omaava hyökkääjä.

Santanen siirtyy Forssaan

Eetu Santanen siirtyy Kajaanista FPS:n paitaan. 23-vuotias hyökkääjä pelasi viime kaudella Hokin paidassa 34 ottelua tehoin 3+6. Ennen tulokaskauttaan Santanen kiekkoili SaiPan nuorissa.

– Santanen tuo ryhmäämme lisää luisteluvoimaa ja suoraviivaisuutta. Hänellä on myös erittäin hyvä laukaus, jota haluamme kauden aikana hyödyntää, FPS:n urheilutoimenjohtaja Mikko Aho paljastaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle