Kärppien päävalmentajalle potkut − Lauri Marjamäki palaa oululaisseuraan, kaksi pelaajaa siirtyy Hämeenlinnaan

LIIGA / Uutinen
Lauri Mikkola harjoitusottelussa Kärpät-JYP 17.8.2021.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

Vaisua talvikautta pelannut Oulun Kärpät vaihtaa päävalmentajaansa. Lauri Mikkola on saanut potkut, ja tilalle on palkattu Lauri Marjamäki. Muu valmennustiimi jatkaa entisellään.

Sopimus kattaa loppukauden. Kärppien mukaan jatkosta ei ole sovittu. 

Kärpät ehti kerätä tällä kaudella Mikkolan alaisuudessa 79 pistettä 51 ottelussa. Tällä hetkellä seura on taulukossa sijalla seitsemän. Vahvemman alkusyksyn jälkeen seura oli osittain ottelumäärien avittamana sarjan kärkipaikoilla, mutta vaikea vuodenvaihde ja vuoden alkukuukaudet ovat heikentäneet sijoitusta.

Viimeisistä 22 ottelusta suuria panostuksia tehneellä joukkueella on vain seitsemän varsinaisen peliajan voittoa, ja viimeisissä yhdeksässä pelissä se on voittanut vain kerran JYPin ja kaksi kertaa SaiPan.

Marjamäki valmensi Kärppiä aiemmin vuosina 2013-16.

− Eilen otettiin muutama olut, kun Jokerien kausi tuli päätökseen. Seitsemään viikkoon ei ole pelattu. Hapa [Harri Aho] soitti, että lähdetkö hommiin. Perhe on Rukalla, en ehtinyt sinne eilen, kuvasi Marjamäki tunnelmiaan.

Myös pelaajaliikennettä luvassa

Tommi Virkkunen ja Aho painottivat pelillisiä syitä ja menestyshaluja potkujen taustaksi.

− Haasteellinen päätös oli tämä tehdä, mutta kyllä me haluamme keväällä pelata pitkään.

Aho tiedotti samalla myös pelaajamuutoksista. Kärppiin on huhuttu KHL:stä ja etenkin Jokereista vapautuvia pelaajia.

− Kiitämme Lauri Mikkolaa. Paljastamme myös kaksi pelaajamuutosta myös tässä, Aleksi Mustonen ja Miihkali Teppo siirtyvät HPK:n riveihin. Huomenna paljastamme pelaajaliikennettä toisinpäin, lisäsi Aho.

» Lähetä palautetta toimitukselle