Kärppien maajoukkuelupaus siirtyy Quebecin juniorisarjaan

LIIGA, Muut Sarjat / Uutinen
Viljami Marjalan tähänastinen seurajoukkueura on kulunut Kärppien paidassa.
Juniorimaajoukkueiden vakiopelaajaksi noussut kärppäjuniori Viljami Marjala pelaa tulevan kauden QMJHL:ssä Québec Rempartsin joukkueessa.

Koko tähänastisen uransa Oulun Kärppien organisaatiossa pelannut hyökkääjä Viljami Marjala lähtee tulevaksi kaudeksi Kanadaan Quebecin pääjuniorisarja QMJHL:ään.

17-vuotias Marjala varattiin paikallisten juniorisarjojen kattojärjestö CHL:n ulkomaalaisten pelaajien varaustilaisuudessa tänä kesänä ensimmäisellä kierroksella numerolla 14 Québec Rempartsin joukkueeseen.

Marjala pelasi edellisen kauden puoliksi Kärppien B- ja A-junioreissa. B:ssä 20 otteluun syntyivät tehopisteet 16+19, A:ssa sama määrä otteluita tuotti tehot 3+5.

Marjala oli myös koko kauden Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkueen mukana tehden 19 ottelussa tehopisteet 6+14. Ikäluokan päätapahtumassa World Hockey Challengessa Marjala oli Suomen kolmanneksi tehokkain pelaaja tehtyään viiteen otteluun pisteet 2+4.

Taitokiekkoa kielitaidottomana

Kärppien tunnetusti kovatasoisesta junioriorganisaatiosta on lähtenyt viime vuosina useita pelaajia Kanadan juniorisarjoihin. Marjala on lähtönsä syistä vähäsanainen.

—Tässä kohdassa se tuntui oikealta ratkaisulta.

QMJHL on Kanadan kolmesta juniorisarjasta suomalaisille ehkä se kaikkein tuntemattomin. Marjala on kuitenkin ottanut tulevasta päämäärästään jonkin verran selvää jo etukäteen.

—QMJHL:stä tiedän, että siellä pelataan taitojääkiekkoa, ja pelin tempo on nopea. Joukkue on hyvä ja siellä on paljon nuoria pelaajia. Kaupunki on iso, ja siellä on myös iso jäähalli, Marjala luettelee ennakkotietojaan.

Quebec on tunnetusti puhtaasti ranskankielistä aluetta. Marjalan kielitaito ei toistaiseksi sisällä paikallista valtakieltä.

— En osaa ranskaa, mutta aion opetella muutaman sanan ja lauseen ennen lähtöä.

Marjala on varattavissa kesän 2021 NHL:n varaustilaisuudessa. Hänet on sijoitettu alustavissa arvioissa kolmen ensimmäisen kierroksen varaukseksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle