Kärppälegenda Lasse Kukkonen aloittaa oululaisseuran kehitysjohtajana

LIIGA / Uutinen
"Hei, hei ja terve taas!", tuumasi Lasse Kukkonen.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Pitkän uran tehnyt ja Kärpissä seuralegendan asemaan noussut Lasse Kukkonen aloittaa oululaisseuran kehitysjohtajana.

Lasse Kukkonen aloittaa toukokuun alussa Kärppien kehitysjohtajana. Pelaajalegendan oma ura kaukalon puolella päättyi kevääseen 2020 ja nyt on vuorossa hyppy erilaisiin tehtäviin tutussa organisaatiossa.

− Yhteisöllisyys on isoin asia, mitä pelaajaura minulle opetti. Haluan nyt olla mukana kasvattamassa ja vaalimassa tätä yhteisöä. Se on aina ollut Kärppien ja Pohjois-Suomen valttikortti. Meidän pitää pystyä tekemään parempaa yhteistyötä jokaisella osa-alueella, jos haluamme kehittyä seurana, Kukkonen virkkoi tiedotteessa.

Kehitysjohtajana Kukkonen toimii urheilujohtaja Harri Ahon apuna päivittäisessä arjessa.

− Lasse varmasti leventää meidän urheilupuolemme hartioita. Pyrkimyksenä on nimenomaan kehittää koko urheilutoimintaa. Hänen pelaajauransa on vielä sen verran lähellä, että hän pystyy sitä kautta tuomaan muun muassa pelaajatarkkailuun arvokasta tietoa. Arjessa hän pystyy sparraamaan valmentajia ja auttamaan meidän nuoria pelaajiamme kasvamaan ja kehittymään huippu-urheilijoiksi, urheilujohtaja Aho sanoo.

Kukkonen pelasi mittavan pelaajauran. Puolustaja kiekkoili aina Liigassa pelatessaan Kärpissä. Otteluita kertyi runkosarjassa 652. Pudotuspelikamppailuita Kukkonen sai vyölleen 130 ja niiden tuloksena myös muhkeat neljä Suomen mestaruutta.

Paljon maailmaakin nähnyt puolustaja pelasi Suomen lisäksi Pohjois-Amerikassa, KHL:ssä ja SHL:ssä. 181 aikuisten maaottelua pelannut Kukkonen voitti urallaan sekä A-maajoukkueessa että alle 18-vuotiaissa maailmanmestaruuden sekä lukuisia himmeämpiä mitaleja niin MM- kuin olympiakisoissakin.

» Lähetä palautetta toimitukselle