Kärpissä toinen koronatartunta – kolmetoista KalPa-pelaajaa karanteeniin

LIIGA / Uutinen
KalPan pelaajamäärä ei altistuneiden karanteenin aikana riitä otteluiden pelaamiseen.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Kärppien joukkueelle viikonloppuna tehdyissä koronavirustesteistä löytyi yksi tartunnan saanut pelaaja, joka oli kokoonpanossa perjantain KalPa-ottelussa.

Oulun Kärppien Liiga-joukkueessa on todettu jo toinen koronavirustartunta, kertoo Liiga tiedotteessaan. 

Perjantaina 16. lokakuuta Kärpissä todetun koronatartunnan tiimoilta koko joukkue on käynyt viikonlopun aikana koronatesteissä. Testeissä pelaajien keskuudesta löytyi yksi uusi koronatartunta. Sen myötä Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri pidensi joukkueen karanteenia kahdella päivällä. Karanteeni on nyt voimassa maanantaihin 26. lokakuuta saakka.

Kärpät kohtasi perjantaina KalPan Kuopiossa, ja nyt tartunnan saanut pelaaja oli joukkueen kokoonpanossa. 

Liiga kertoo selvittäneensä pelaajien liikkeet ottelun aikana pelaajia paikantavan Wisehockey-järjestelmän avulla. Tämän datan perusteella Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri katsoi kolmentoista KalPan pelaajan altistuneen koronavirukselle. 

Seurauksena uusia ottelusiirtoja

Altistuneet 13 pelaajaa on asetettu karanteeniin maanantaihin 26. lokakuuta saakka, mutta joukkueen toimintaa ei keskeytetä. KalPan pelaajamäärä ei kuitenkaan riitä otteluiden pelaamiseen, mikä johtaa kolmen ottelun siirtämiseen myöhempään ajankohtaan.

Siirrettävät ottelut ovat keskiviikon 21. lokakuuta KalPa-KooKoo, perjantain 23. lokakuuta KalPa-SaiPa sekä lauantain 24. lokakuuta Kärpät-KalPa. Liiga ja seurat tiedottavat korvaavista ottelupäivistä myöhemmin.

» Lähetä palautetta toimitukselle