Kärpille kaksi ulkomaalaisvahvistusta − Bunnaman ja Mingoia hyökkäykseen

LIIGA / Uutinen
Trevor Mingoia edusti kahden kauden ajan KooKoota.
Connor Bunnaman on keskushyökkääjä, KooKoosta tuttu Trevor Mingoia viihtyy laidalla.

Kärpät tiedotti maanantaina tehneensä ensi kautta koskevat sopimukset keskushyökkääjä Connor Bunnamanin ja laitahyökkääjä Trevor Mingoian kanssa. Bunnaman saapuu Ouluun AHL:stä ja Mingoia Saksan DEListä.

25-vuotias kanadalainen Bunnaman on iski viime kaudella Charlotte Checkersin riveissä 61 runkosarjaottelussa tehot 16+7=23. Seitsemässä pudotuspeliottelussa hän teki 2+3=5 pistettä. Bunnaman on pelannut koko tähänastisen uransa Pohjois-Amerikassa. Hänellä on vyöllään myös 54 NHL-ottelua.

− Olemme erittäin iloisia siitä, että saimme parhaassa peli-iässä olevan, NHL:n myötä kuitenkin jo melko kokeneen sentterin. Hienoa, että hän näki Oulun sopivana vaihtoehtona matkallaan takaisin kohti NHL-polkua. Connorista saamme vahvan sentterin, joka pystyy varmasti auttamaan meitä kentän molemmissa päissä. Connor on hyvin mielenkiintoinen pelaaja kotoiseen Liigaamme, Kärppien kehitysjohtaja Lasse Kukkonen tuumii.

31-vuotias yhdysvaltalainen Mingoia pelasi kaudet 2019−21 Liigaa KooKoon paidassa. Kaksi edelliskautta hän on kiekkoillut Saksan pääsarja DELissä Grizzlys Wolfsburgissa. Ensimmäinen kausi toi 47 pistettä yhtä monessa runkosarjakamppailussa ja toinen sesonki tuotti 31 pistettä 42 ottelussa.

− Mingoiasta saamme hyvän rightin kätisyyden hyökkäyssuunnan uhan meille, mikä auttaa varmasti sekä hyökkäyspeliämme että erikoistilannepelaamistamme. Hän tuo mukanaan monipuolisuutta ja viimeistelyvoimaa. Oli hienoa huomata, miten paljon hän halusi tulla nimenomaan Ouluun ja Kärppiin. Koska Liiga on sarjana Trevorille entuudestaan tuttu, hän pääsee varmasti heti hyvin liikkeelle ja näyttämään osaamistaan oululaisyleisölle, kehitysjohtaja Kukkonen sanoo.

Kukkonen toteaa tiedotteessa myös, että tuoreiden hyökkääjähankintojen myötä Kärppien joukkue on valmis ensi kauteen.

» Lähetä palautetta toimitukselle