Kärpät lähtee yöelämään – konsernin liikevaihto nousee 85 prosenttia, noin 30 miljoonaan euroon

LIIGA / Uutinen
Kärpät kasvattaa kokoaan.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Oulun Kärppien konsernin liikevaihto miltei tuplaantuu uudella yrityskaupalla.

Oulun Kärpät Oy ostaa pääomistajuuden tunnetusta baariketjusta Bar Ihkusta. Ihku-ketjun taustayhtiön nimi on Tunturiviihde Oy. Ihkuja on Suomessa viisi; Oulussa, Helsingissä, Tampereella, Levillä ja Rukalla. Lisäksi ketjuun kuuluvat kaksi Pub Old Mates -pubia, Levillä ja Tampereella.

Kärpät kertoi asiasta tiedotteella. Tiedotteessa Kärpät kertoo, että yrityskaupan myötä konsernin liikevaihto nousee noin 30 miljoonaan euroon. Vakituisia työntekijöitä on jatkossa noin 250. Kärpät-konsernin liikevaihto oli tilikaudella 2021–2022 16,2 miljoonaa euroa. Voittoa kertyi 3,1 miljoonaa euroa. Nyt konsernin liikevaihto nousee siis noin 85 prosenttia.

Tunturiviihde Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Oulun Kärpät Oy:n toimitusjohtaja Tommi Virkkunen, joka jatkaa myös nykyisessä tehtävässään. Liiga-Kärppien toimitusjohtaja siis johtaa nyt kahta yritystä.

– Tämä yrityskauppa on jatkumoa Kärppien strategialle mahdollistaa pitkäjänteiset panostukset ydinliiketoimintaamme, eli jääkiekkoon. Olemme jo pitkään laajentaneet liiketoimintapohjaamme uusilla synergisillä liiketoiminnoilla – viimeisimpinä Qstock Oy:n osake-enemmistön hankinta vuonna 2017 sekä tapahtumakeskus Tullisalin avaaminen keväällä 2020. Yrityskaupan tarkoituksena on vahvistaa molempien yhtiöiden asemaa omalla osaamisalueellaan sekä hyödyntää toimialojen välistä synergiaa, Virkkunen sanoo tiedotteessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle