Kärpät ja Santeri Hilli solmivat sopimuksen – Hillistä oululaisten videovalmentaja

LIIGA / Uutinen
Santeri Hilli on toiminut aikaisemmin Red Bull Salzburgissa valmentajana.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Oulun Kärpät on vahvistanut valmennusosastoaan Santeri Hillillä. Hilli toimii jatkossa oululaisjoukkueen videovalmentaja. Osapuolten välinen sopimus kattaa kuluvan kauden, sekä option ensi kaudesta.

Viisi edellistä kautta Red Bull Salzburgin joukkueessa maalivahti- sekä videovalmentajana toiminut Santeri Hilli työskentelee jatkossa Oulun Kärpissä.

Hillillä on runsaasti kokemusta Kärpistä, hänen toimiessaan Kärppien junioripuolella valmentajana lähes kymmenen vuotta ennen lähtöään maailmalle. Tuolloin Hillin työnkuvaan kuului valmentamisen lisäksi seurata nuorten pelaajien koulunkäyntiä ja auttaa heitä opiskeluiden kanssa.

Luokanopettajaksi kouluttautunut Hilli aloittaakin nyt 14. kautensa valmennuspuuhissa.

– Jo nuorena poikana oli selkeä ajatus siitä, että kun oma peliura loppuu, niin ryhdyn valmentajaksi. Se oli luontainen valinta, sillä isä sekä molemmat papat ovat kaikki valmentaneet. Penkin taakse hyppääminen oli hyvää vieroitushoitoa, ettei loppunut kuin seinään tuo koppielämä ja hallilla norkoilu. Olen kasvanut ja elänyt koko ikäni hallilla, B-junioreihin saakka maalivahtina pelannut Hilli naurahtaa. 

Hilli kertoo saaneensa Salzburgissa hyvät puitteet videovalmentamiseen.

– Siellä oli kyllä puitteet kunnossa ja näin ollen mahdollisuus keskittyä ainoastaan jääkiekkoon. Opettavaista oli myös se, että pelaajia tuli eri kulttuureista. Valmennettavia oli Pohjois-Amerikasta, Suomesta, Saksasta, Itävallasta, Italiasta, Sloveniasta, Belgiasta, Slovakiasta, Tšekeistä... Valmentajana pitää ymmärtää, että he tulevat eri kulttuureista, ja että heitä pitää käsitellä vähän eri tavoin, totesi Hilli valmentajan haasteista.

Kärpät ja Hilli jatkavat työntekoa torstaina 3.10. kun Kärpät kohtaavat kotiottelussa Porin Ässät.

Kärppien alkuperäisen uutisen voit lukea täältä.

» Lähetä palautetta toimitukselle